Sónedves, vizes utak, több csapadék

MTI
2002.01.21. 08:49
A borult, csapadékos időjárás miatt országszerte vizes, sónedves, helyenként nyálkás útburkolat követel fokozott óvatosságot a járművek vezetőitől - derül ki az Útinform hétfő reggeli tájékoztatójából.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a zempléni tájakon havazás és havas eső is előfordul, esik az eső Kisalföldön, az M5-ös autópálya egyes szakaszain, a Tiszántúl északi megyéiben pedig helyenként ónos szitálás zavarja a forgalmat. Az autópályák és főutak többsége sónedves, vizes, a mellékutak is általában nedvesek, míg az északkeleti országrészben és a Tiszántúlon helyenként jeges és havas útszakaszok váltakoznak.

A csapadékos területeken mindössze 100-200 méteres a látótávolság. A fővárosban is általában nedves a utak burkolata, de a forgalom ettől eltekintve zavartalan.

A MÁV vonalain nem késnek a vonatok, a nemzetközi járatok is menetrend szerint közlekednek. A meteorológiai előrejelzés szerint napközben 3-8 fokig melegszik a levegő, folytatódik a borult időjárás, északon és a Tiszántúl egy részén havazás, havas eső és ónos eső is várható, a többi országrészben is számítani lehet csapadékra.