Árpád
-2 °C
9 °C

Perújrafelvételt kér Farkas Helga gyilkosa

2002.03.15. 12:02
Perújrafelvételre készül a Farkas Helga meggyilkolása miatt 18 év fegyházra ítélt Csapó Józsefnek ügyvédje. A védő azzal indokolta kérvényét, hogy nem Csapó hangja hallatszik azon a kazettán, amelyen Farkas Imrétől pénzt követeltek - ezért öt szemtanú kihallgatását kéri, akik látták Helgát, de nem Csapó társaságában.

Mint ismeretes, Farkas Imre jómódú szegedi vállalkozó lányát, Farkas Helgát 1991. július 27-én rabolták el az akkor még ismeretlen tettesek. Az ezt követő három nap során az emberrablók tizenkétszer telefonáltak a szülőknek, félmillió német márka váltságdíjat követelve - az elkövetők azonban nem jelentkeztek, miután a pénz átadása körüli viták elhúzódtak.

A rendkívüli erőkkel megindított nyomozás során több mint hétszáz tanút hallgatott meg a rendőrség, levelek és telefonbejelentések tömegét ellenőrizték, búvárok, akusztikai szakemberek, nyelvészek, sőt a népszerű parafenomén, Uri Gellert segítségét is igénybe vették. A kutatás több tízmillió forintot emésztett fel, ám nem akadtak Farkas Helga nyomára. Még az édesapa által kitűzött félmillió márkás nyomravezetői díj sem hozott kézzelfogható eredményt.

Nagy előrelépés volt a nyomozás során, hogy 1995-ben Szentes közelében ismeretlen holttestet találtak. Sikerült megállapítani, hogy a meggyilkolt fiatalember Juhász Benedek 26 éves gádorosi lakos. Az eddigi adatok szerint Juhász társával közösen rabolta el a 17 éves Farkas Helgát. A férfinak valószínűleg azért kellett meghalnia, mert társa Csapó József attól tartott, hogy Juhász - egy másik emberrablási bűncselekményben, amelynek első számú gyanúsítottja volt - megegyezik a rendőrséggel, azaz vádalkut köt, és elárulja őt.

Az 1998. decemberében indított Csapó-perben egyébként nem a Farkas Helga-ügyet tárgyalták, hanem Csapó Józsefet bűntársa, Juhász Benedek meggyilkolása miatt állították a bíróság elé, amiért csütörtökön 18 év fegyházra ítélték.

Ezen a tárgyaláson derült ki, hogy a szegedi diáklányt elrablói egy bérelt orosházi garázs szerelőaknájába zárták. Néhány nap múlva Csapó leütötte, majd zsákot húzott a fejére, és egy zsineggel megfojtotta. A holttestet Juhász segítségével Gádoros közelében egy erdőbe vitte, ahol gázolajjal leöntötte és elégette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!