Eloltották a szőnyegraktárat

MTI
2002.05.06. 23:17
Eloltották Kulcson a szőnyegraktárnál keletkezett tüzet; a kár becsült értéke több tízmillió forint - tájékoztatta az MTI-t Boross Sándor mérnök-alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes igazgatója.

Elmondta: a tűz a szőnyegek, PVC-padlók és raklapok tárolására használt raktárépületben keletkezett, amelynek a teteje a tűzfészek fölött mintegy 20-30 méteres területen be is szakadt. A raktár melletti irodaépületet és a használaton kívüli üzlethelyiséget sikerült megvédeni a lángoktól.

A szendvicspanel épület oltásán összesen nyolc - dunaújvárosi, törökbálinti, sárbogárdi, paksi és érdi - tűzoltókocsi 36 főnyi legénysége dolgozott. Részt vettek az oltás irányításában a katasztrófavédelmi igazgatóság vezető beosztású szakemberei is.

A tűzoltók előbb a lángokat határolták körül, majd a tető teljes beomlásának megakadályozása végett előbb lehűtötték a tetőszerkezetet, s megkezdték a bontását. Huszonegy óra után még javában tartottak az utómunkálatok.

A tűz lakott területen kívül keletkezett. Lakóépületet nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát a tűzoltóság, rendőrségi szakértők bevonásával vizsgálja.