Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Hóátfúvások a Bakonyban

2003.12.17. 11:10
Veszprém megye főútjai sótól nedvesek, helyenként szárazak, hóátfúvások a mellékutakon, valamint a Bakonyban nehezítik a közlekedést, ahol kedden tíz centiméter hó hullott - tájékoztatta az MTI-t szerdán kora reggel a Veszprém Megyei Állami Közútkezelő Kht. ügyeletese. A meteorológusok szerint csütörtökön még előfordulhat kisebb havazás, péntektől kicsit melegszik az idő.
A főutak közül hóátfúvások vannak a 8-ason Márkó és Herend térségében, szakaszosan a Veszprém és Győr közti főúton Gézaházánál, valamint a Veszprém és Tapolca közti 7301-es úton Nemesvámos és Nagyvázsony környékén.

"A Bakonyban, ahol kedden tíz centiméter hó hullott, a mellékutakon lefagyott a hó, itt síkosak, de téli gumival járhatóak az utak" - tájékoztatott a közútkezelő társaság veszprémi ügyeletese.

A görögök is fáznak
Viharos szél és fagypont alatti hőmérséklet nehezíti a közlekedést Görögországban. Pireusz, az összes Égei-tengeri sziget és Kréta között megbénult a forgalom. A görög közszolgálati rádió szerdai jelentése szerint az ország északi részén nulla és mínusz 8 fok közötti a hőmérséklet. Az északi hegyvidéki körzetek legtöbb útja csak hólánccal járható. Még Athén központjában is esett némi hó szerdán, a hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között változik.

Két elakadt, a csúszós úton keresztbe fordult kamiont távolítottak el szerda reggel a Bakonyban - tájékoztatta az MTI-t a veszprémi közútkezelő társaság ügyeletese. Márkónál a tűzoltók darus kocsival emelték le az útról a kamiont, így a forgalom lassan megindulhatott - mondta Soós Csaba, hozzátéve, hogy hóekékkel, sózással igyekeznek használhatóbbá tenni a 8-as főutat.

Nagyvázsony előtt, a Veszprém és Tapolca közti úton, Csajág belterületén szerdán hajnalban ugyancsak tűzoltók végezték egy kamion műszaki mentését, miután a nehéz-tehergépkocsi a síkos úton ráhajtott a vasúti kereszteződésre és nem tudott továbbmenni.

Mint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén elmondták, a vasúti forgalmat nem akadályozza az elakadt kamion. Veszprém megye útjait szerdán reggel 18 sószóró gép és 2 könnyű hóeke igyekezett használható állapotban tartani.

Melegszik az idő

Csütörtökön még előfordulhat kisebb havazás, péntektől kicsit melegszik az idő, de növekszik a ködhajlam. A légmozgás mérsékelt marad.

Európa középső és keleti területére hideg levegő érkezett. Az Alpok és Kárpátok térségében szórványosan havazik. A Földközi-tenger délnyugati medencéjében általában napos, tavaszias időjárás alakult ki.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.