Árpád
-1 °C
9 °C

Meggyilkolták India színészrabló Robin Hoodját

2004.10.19. 06:34
Indiai kommandósok tűzharcban agyonlőtték Munisvami Vírappant, az ország legendás banditáját és három társát. A férfit több mint száz gyilkossággal és egyéb bűncselekménnyel gyanúsították. A nép a szegények és a kisebbségek szószólójaként ismerte.
Tűzharcban agyonlőtték indiai rendőrök Munisvami Vírappant, az ország legendás hírű, nagystílű banditáját - közölték kedden indiai tisztségviselők.

Elmondásuk szerint a haramiával hétfőn végeztek India déli részén egy tűzpárbajban, amelyben a bandita három segítője is életét vesztette.

Vírappant száznál is több gyilkossággal, emberrablással, orvvadászattal, szantálfa- és elefántcsont-csempészettel gyanúsították. A szegények és a dél-indiai tamil kisebbség szószólójaként ismert - a helyi lakosság körében egy ideig korunk Robin Hoodjaként is emlegetett - haramia már több, mint egy évtizede rendszeresen kisiklott üldözői szorításából, jóllehet Karnataka és Tamilnádú állam hatóságai minden lehetséges erővel, végül már egyenesen a szövetségi félkatonai csoportok segítségével próbálták meg elfogni.

Vírappan 2000-ben világszerte az újságok címoldalára került azzal, hogy elrabolta a neves indiai filmszínészt, Rádzskumárt. A sztárt meggyengült egészsége miatt 108 napos rabság után azonban szabadon engedte.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.