Ambrus
-7 °C
3 °C

Lakott területre zuhant egy repülőgép Indonéziában

2005.09.05. 09:29
Százkilenc utassal a fedélzetén a felszállást követően lakónegyedre zuhant egy repülőgép hétfőn az indonéziai Medan városban. Az első jelentések szerint hárman túlélték a balesetet.
Legalább három túlélője van annak a légi szerencsétlenségnek, amely hétfőn történt az indonéziai Medan városban, amikor százkilenc utassal és nyolc főnyi személyzettel a fedélzetén a felszállást követően lakónegyedre zuhant egy repülőgép.

A Boeing 737-es típusú személyszállító katasztrófája egy perccel a felszállás után történt - közölték szemtanúk a helyi televízióban. A fapados Mandala légitársaság gépe Jakartába tartott.

Egy medani kórház ápolója elmondta, hogy három embert szállítottak be a helyszínről. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az emberek a repülőgépen utazók vagy esetleg a negyedben lakók.

Az indonéziai kormány medani szóvivője elmondta, hogy a személyzettel együtt 117 ember tartózkodott a gépen, mind meghaltak. Hozzátette: a negyed lakói között is vannak áldozatok, de számokat nem közölt.

A katasztrófa helyszínén hatalmas füst lepi be a gép roncsait és tucatnyi lakóépület lángokban áll. Legalább tíz gépjármű kigyulladt illetve megrongálódott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.