Árpád
-1 °C
9 °C

Tizennyolc halott a romániai kamionrobbanásban

2004.05.24. 11:15
Az eddigi adatok szerint tizennyolcan vesztették életüket Románia keleti részén egy nitrogén-műtrágyát szállító kamion felrobbanásában. A jármű felborult, majd lángba borult, de a detonáció már a tűzoltók, rendőrök és tudósítók megérkezése után következett be. Sokan égési sérüléseket szenvedtek.
Tizennyolc, más források szerint tizenhét ember vesztette életét és legalább heten megsebesültek hétfő reggel egy nitrogénműtrágya-szállítmány felrobbanása következtében a romániai Buzau megyében.

Mint arról a román belügyminisztérium tájékoztatta a sajtót, a moldvai Urziceni és Buzau közötti országúton, Mihailesti helységben egy ammónium-nitrátot szállító kamion egyelőre ismeretlen okokból felborult és kigyulladt. Az áldozatokról szóló jelentést Aurel Nechita román egészségügyi államtitkár is megerősítette.

A szemtanúk által riasztott mentők, rendőrök és tűzoltók helyszínre érkezése után a kamion rakománya felrobbant. A halottak között hét tűzoltó, két rendőr és két újságíró is volt. Az egyik áldozat Mihailesti rendőrfőnöke, aki kórházba szállítása után halt meg. A sérültek többségének állapota válságos, súlyos égési sebeket szenvedtek. Ion Vasile, Buzau megye rendőrprefektusa szerint félő, hogy még újabb holttesteket találnak a baleset helyszínén.

A robbanás 10-15 méter mély krátert vájt, mintegy 20 házat és villanyoszlopokat rongált meg a környéken.

Az első beszámolók szerint a szerencsétlenség idején zuhogott az eső a térségben, és a kamion a síkossá vált úton megcsúszva borulhatott fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.