Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Házkutatás és őrizetbe vételek a földhivatalban

2003.09.23. 12:43
Házkutatást tartott a rendőrség a Fővárosi Kerületek Földhivatalánál, kilenc ügyintézőt őrizetbe vettek. Az ügy előzménye, hogy hétfőn három ingatlanneppert kapott el a rendőrség, akik a hivatalnokokra terhelő vallomást tettek, miszerint pénzért jelentősen meggyorsították az ügyintézést.
Házkutatást tartottak a rendőrök kedden délelőtt a Fővárosi Kerületek Földhivatalánál, kilenc ügyintézőt pedig őrizetbe vettek. Az ügyintézőket hivatali "vesztegetéssel" gyanúsítják.

Ezt megelőzően, hétfőn, három ingatlanneppert vett őrizetbe a rendőrség. A gyanúsítottak kihallgatásukkor azt mondták, hogy a földhivatalok egyes ügyintézői kisebb-nagyobb összegekért soron kívül intézték el a földhivatali bejegyzéseket.

A BRFK Gazdaságvédelmi Osztálya, a Nemzetbiztonsági Hivataltól kapott információk alapján indított nyomozást. Az eddigi adatok szerint az őrizetbe vett ügyintézők jogosulatlanul fogadtak el ellenszolgáltatást - általában tulajdoni laponként tízezer forintot - az ügyintézés meggyorsításáért. Az ellenszolgáltatás fejében a vesztegetőknek akár 24 órán belül is kiadták a tulajdoni lapokat. A hivatalnokok kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A rendőrség kezdeményezte mind a tizenkét gyanúsított előzetes letartóztatását.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.