Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Gyerekkel együtt vontattak el egy parkoló autót

2005.11.09. 13:58
Az országgyűlés hamarosan foglalkozik azzal a törvénymódosítással, amely ismét lehetővé tenné a "lopósautók" bevetését a szabálytalanul parkoló autósok ellen. Szegeden viszont, ahol Budapesttel és más nagyvárosokkal ellentétben folyamatosan használják a vontatókat, hétfőn elszállítottak egy Peugeot-t: azt viszont nem vették észre, hogy a kocsiban egy ötéves kislány is ült.

Hétfőn, késő délután a szegedi közterület-felügyelet, a Szepark utasítására a helyi közlekedési vállalat vontatója elszállított a szegedi belvárosból egy személyautót, a lopósautósoknak azonban nem tűnt fel, hogy az autóban ült a tulajdonos ötéves lánya - tudósított a Délmagyarország.

Véletlenül tudták meg

A lap szerint a Peugeot 206-os gazdája, Seres Attila először azt hitte, hogy gyermekével együtt ellopták az autóját, amíg ő beugrott a szegedi belváros egyik gyógyszertárába. A vontatás közben a lopósautón lógó autó véletlenül tűnt fel Seres Attila édesapjának, aki telefonon értesítette fiát, hogy a kocsit a Szepark-telepre viszik. A helyszínre érkező két férfi heves vitába keveredett a szállítócég alkalmazottaival, akiket nem hatott meg, hogy egy öt éves gyereket is elvontattak.

Tízezerért adták vissza

Listaár
A Szepark honlapján található tarifalista szerint az elszállítási költség: személygépjármű, motorkerékpár, segédmotor-kerékpár esetében 8000 Ft+ ÁFA, tehergépjármű, vontató, lassú jármű esetében pedig 22 400Ft+ÁFA. A tárolási díj : 560Ft+ÁFA/nap.

A lopósautósok azt állították, nekik nem kötelességük, hogy a szállítás előtt átvizsgálják a kocsik utasterét, ráadásul a Peugeot hátsó ablakain sötétített üvegek voltak. A Seres család két órás vitát követően, a tízezer forintos szállítási díj kifizetése után kapta vissza az autót. Már éppen távozni akartak a telepről, amikor végül a parkolási ágazat igazgatójának utasítására visszakapták a pénzt. Az igazgató később többször is elnézést kért az ügy miatt.

Újra bevethető lesz

A lopósautók használatának törvényi szabályozása hamarosan ismét a parlament elé kerülhet. A vitás ügyek miatt 2002-ben a rendőrség leállította az elszállítást, a vontatók azóta Budapesten használaton kívül várják a szabályok újbóli módosítását, ami néhány szocialista képviselő jóvoltából hamarosan megtörténhet. Az RTL Klub értesülése szerint már jövőre akcióba léphetnek a vontatók, ha a parlament elfogadja a javaslatot, amely azzal kívánná kiküszöbölni a vitás ügyeket, hogy az elszállítás minden részéletét videofelvételen rögzíttetné az érintett cégekkel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.