Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nincs telitalálatos szelvény

2003.10.18. 21:03
Jövő héttől közel 4 milliárd forintra nő a nyeremény. A héten már a négyesért is érdemes volt játszani. A nyereménycsúcs 7,5 milliárd lehet.
Negyvenkettedik hete halmozódik a lottónyeremény, így a héten már 3 milliárd 700 millió forint sorsáról döntött a vakvéletlen. A nyerőszámok - 13, 40, 55, 56, 76 - ezúttal sem szerepeltek együtt egyetlen szelvényen, így a főnyeremény továbbra is marad a kilencven darab pingponglabdát birtokló cégnél. Az összeg pedig tovább halmozódik, habár már így is Európa legnagyobb nyereményeként emlegetik azok, akik ilyenre hajlamosak.

A héten már az a 69 lottózó sem panaszkodhat, akinek csupán négy találatot sikerült összehoznia a lehetséges ötből. Nyereményük ugyanis több, mint másfél millió forint, amelyből vásárolhatnak például egy kilencéves, használt Alfa Romeót. A három találatot elértek a közel 15 ezer forintos összeget pedig egy olcsó kerékpárra költhetik valamelyik szupermarketben. A ketteseknek nyereményüket érdemes jótékony célra fordítani, erkölcsileg kerekedve felül az összes többi szerencsésen.

A joker szám a héten a 457025, de ebben a versenyszámban sem volt telitalálatos szelvény.

A csúcs 7,5 milliárd

A jövő héten az öttalálatos szelvény kitöltője közel 4 milliárdot, 3 milliárd 930 millió forintot pakolhat be egy kellően nagy bőröndbe. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója elmondta: amennyiben márciusig nem lesz telitalálatos, és a nyeremény az eddigihez hasonló ütemben nő, az 52. heti, márciusi sorsoláson a nyeremény elérheti a 7,5 milliárd forintot.

Hozzátette, hogy a március 6-ai húzást követően, ha akkor sem lesz ötös, 80-10-10 százalék arányban szétosztják a nyereményt a négyesek, hármasok és két találatosok között.

"Ezen a héten 11 millió 800 ezer alapjáték érkezett be, ez 600 ezerrel több mint a múlt héten, és az idén rekordnak számít" - mondta. "Valamennyi gépi játékot figyelembe véve, a társaság heti árbevétele meghaladta a 3,2 milliárd forintot, minden idők második legmagasabb bevétele volt" - közölte. Ennél a tavaly decemberi, 50. heti bevétel volt magasabb: 3,4 milliárd forint.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy a kiugróan nagy összeg ellenére nem kívánnak változtatni azon a szabályon, amely 52 hétig írja elő a nyeremény halmozódását telitalálatos hiányában. Ismertette, bár a csaknem 4 milliárd forint rekordnyereménynek számít Magyarországon, messze elmarad az USA-ban megnyert eddigi legmagasabb, mintegy 66 milliárd forintot kitevő, illetve az európai 16 milliárd forintos nyereménytől.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.