Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Megették a medveszakértőt a medvék

2003.10.08. 17:01
Szerelmes dalokat énekelt az alaszkai medvéknek egy kaliforniai medveszakértő, aki meg volt győződve a fajok közötti békés egymás mellett élés lehetőségéről. A férfi filmeken népszerűsítette az újszerű természetlátásmódot. Timothy Treadwellt és barátnőjét felfalták a medvék.
Timothy Treadwell
Medvék öltek meg egy neves amerikai medveszakértőt, barátnőjével együtt, Alaszka államban. A 46 éves Timothy Treadwellt Anchorage várostól mintegy 500 kilométerre délnyugatra, a Kaflia-öböl térségében támadták meg és "falták fel részben a tányértalpú vadállatok" - jelentette egy rendőrt idéző helyi lap beszámolója alapján a dpa német hírügynökség. Amikor egy pilóta távoli táborukban fel akarta keresni Treadwellt és barátnőjét, szörnyű kép tárult elé: a sátor erősen megrongálódott, egy medve pedig éppen a halott pár félig felfalt tetemeit hurcolta élelemtároló rejtekhelyére, ahol elásta őket. A kaliforniai férfi filmeket forgatott "medvéiről", és újra és újra feltűnt amerikai televíziós műsorokban. Ezek során igyekezett népszerűsíteni azt a nézetét, hogy medvék és emberek békésen együtt élhetnek. Szívesen filmeztette magát, amint az állatoknak magas hangon szerelmes dalokat énekelt.

A tudósok figyelemztették

Tudósok már évekkel ezelőtt felhívták Treadwell figyelmét, hogy legyen elővigyázatosabb. A medverajongó azonban - az idézett alaszkai lap szerint - egyre inkább ama meggyőződésének adott hangot, hogy az alaszkai medvék jóindulatúak. Így nem is volt hajlandó fegyvert vinni magával medvemegfigyelő táborába.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!