Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Meleg felvonulókra támadtak Svédországban

2003.08.03. 09:45
Bőrfejűek kövekkel és üvegpalackokkal dobálták meg a homoszexuálisok hagyományos nyári felvonulását Svédország fővárosában. Egy fiatal férfit fejsérüléssel szállítottak kórházba.
A mintegy harminc főből álló szkínhedbanda akkor támadt rá Stockholmban a több ezer fős békés menetre, amikor az elhaladt a királyi palota mellett. A rendőrség két garázdát őrizetbe vett, a többieket pedig elszállították a helyszínről a további erőszak megakadályozása céljából.

A bőrfejűek pedofilellenes jelszavakat hangoztattak, utalásként a svéd melegek egy friss kampányára, amely arról szól, hogy a homoszexuális irányultság már korai életszakaszban kialakulhat. A kampány ellen egy jobboldali párt ifjúsági szervezetének mintegy kétszáz-fős csoportja is tüntetett békésen a királyi palota közelében.

Olaszországban is támadtak

A dél-olaszországi Bariban brutálisan összeverték az olasz melegszervezet, az Arcigay helyi vezetőjét. Két ismeretlen hatolt be Michele Bellomo irodájába, fejét a falhoz verték, majd a vérző embert a földön heverve hagyták.

Az olasz parlamenti ellenzék vezető pártja, a Baloldali Demokraták szolidaritását nyilvánította a melegaktivistával, aki halálos fenyegetések miatt egy ideig rendőri őrizetet is kapott. Olasz melegcsoportok szerint a homoszexuálisok, köztük a Bellomo elleni agresszió annak a "hecckampánynak" a következménye, amelyet a Vatikán folytat a melegek ellen.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!