Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Meteorra ébredtek a washingtoniak?

2004.06.03. 14:06
Meteorbecsapódás robbanásai ébreszthették Washington állam lakóit szerdán. A meteorológusok és a légi közlekedésért felelős hatóságok ugyanis nem tudnak más magyarázatot adni a száz kilométernél is messzebbről látható fényjelenségre. A geológusok már kutatnak.
Hatalmas fehér villanásra és sorozatos robbanásokra ébredtek szerda hajnalban Washington állam délnyugatri partvidékének lakói. A Seattle Post-Intelligencer értesülései szerint meteor csapódhatott be Chehalis városának közelében.

Fényár, hangrobbanás

Bradly Hamster, a Washingtoni Egyetem geológiaprofesszora máris útnak indult tudóscsapatával, hogy felkutassa a meteoritot - jelentette a KIRO rádióállomás. A Washington fővárosának közelében fekvő településről nem érkeztek kárjelentések.

A becsapódás hangja száz kilométeres távolságból is jól hallatszott - írja a Post-Intelligencer. A fényjelenségekre még a Chehalistól százhatvan kilométerre fekvő Ellensburg lakói is felfigyeltek, elmondásuk szerint hajnali háromkor nappali fény árasztotta el a környéket.

Nagyot durrant

A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat munkatársai kizárták, hogy a fényárt időjárási jelenség okozta. A Szövetségi Légügyi Felügyelet és a Whidbey szigeten fekvő haditengerészeti légibázis sem tudott olyan repülőbalesetről, ami egyéb magyarázatot adhatna a jelenségre. A fényrobbanást mindenesetre a tengerészet tisztjei is észlelték.

"Nagyot durrant" - kommentálta az esetet Andrew Davis ügyeletes tiszt a Post-Intelligencernek.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!