Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Gyújtogatás a Hong Kong-i metrón

2004.01.05. 12:14
Tizennégy embert kellett kórházba szállítani, miután ismeretlen tettesek felgyújtották a Hong Kong-i metró egyik szerelvényét.
Szemtanúk elmondása szerint egy férfi gyújtotta fel a Hong Kong-i metrószerelvény első kocsijait. A csúcsforgalom idején a kocsik zsúfolásig megteltek, így mindegyikben több száz ember tartózkodott. A lángoló vonat az Admiralty állomáson állt meg, ahol azonnal megkezdték a kiürítést. Sok utas olyan gyorsan menekült, hogy még a cipőjüket is hátrahagyták. A sűrű füst gyorsan ellepte az egész szerelvényt, végül tizennégy embert kellett kórházba szállítani. Közülük négy embert már hazaengedtek, tíz állapota stabil.

A hatóságok lezárták a vonalat, de alig fél óra múlva, már újra jártak a szerelvények. A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását. A tűzoltóság egyelőre csak annyit közölt, hogy gyanús körülményekre utló nyomokat találtak..

Kétszáz halott

Tavaly februárban közel kétszáz ember vesztette életét Dél-Koreában, amikor a tegui metró egyik szerelvénye lángba borult. A tüzet egy 56 éves férfi okozta, aki korábban több alkalommal állt elmegyógyintézeti kezelési alatt, jelentette a BBC.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.