Zalán
9 °C
19 °C

Molotov-koktélt dobott a rendőrökre

2001.11.16. 12:10
A végrehajtót megfenyegette, a rendőröket fel akarta gyújtani egy kállói férfi. De nem sikerült neki.
Molotov-koktélt dobott a háza előtt álló rendőrökre és a bírósági végrehajtóra, majd házának felrobbantásával fenyegetőzött csütörtökön egy kállói férfi. A 66 éves, eladósodott ember lakásán a bírósági végrehajtó árverést szeretett volna tartani, és mivel már korábban volt problémája az adóssal, karhatalmi segítséget kért a Pásztói Rendőrkapitányságtól.

A férfi a végrehajtót baltával fenyegette meg: "Levágom a kezed, ha a kapuhoz érsz!" - kiabálta. A rendőrök felszólították a megvadult embert, hogy engedje be őket, mire az közölte, hogy molotov-koktéllal felrobbantja őket és az egész házat, ha nem hagyják békén. H. László, hogy nyomatékot adjon fenyegetéseinek, két palackot hozott ki a házból, és az egyiket a rendőrök elé dobta.

Sem tűz, sem robbanás nem történt azonban, mert a helyszínre riasztott tűzoltók vízzel és poroltóval már akkor eloltották a tüzet, amikor az üveg még a férfi kezében volt. Az idős férfi ekkor a garázs felé indult, és azt kiabálta, hogy ő a garázst, felesége pedig a házat robbantja fel, ezért áramtalanították az épületet, és elzárták a gázt. A környező épületeket kiürítették, és a házhoz kivonuló akciósok elfogták a fenyegetőző embert, akinek felesége a felszólításra önként kijött az épületből.

H. Lászlót először kórházba szállították, mert cukorbetegségre hivatkozott, majd később kihallgatták és őrizetbe vették és közveszélyokozás miatt eljárást indítottak ellene.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.