Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Nyalható politikusok Britanniában

2001.05.11. 11:42
Egy brit csokigyártó politikusok fejét ábrázoló nyalókát árul üzleteiben. A friss közvélemény-kutatások tükrében az eladások reprezentatívnak tekinthetők: a legkelendőbb nyalóka Tony Blair jelenlegi miniszterelnököt, a Munkáspárt kormányfőjelöltjét ábrázolja.
A brit választópolgárok akár le is haraphatják kedvenc jelöltjük fejét, mivel a Thorton csokoládégyártó a politikusok fejével díszített választási nyalókát dobott a piacra. Az országszerte 300 üzlettel rendelkező gyáros Tony Blair miniszterelnök, William Hague, az ellenzéki konzervatívok és Charles Kennedy, a liberálisok elnökének tejcsokoládéba foglalt fejét 55 pennyért (220 forint) árulja.

Az eladási számok az erőviszonyokat tükrözik

Szopó
A múlt héten piacra dobott választási édesség jól mutatja az erőviszonyokat: a Tony Blair-nyalókából 1800 darab fogyott el, míg a konzervatív William Hague ragacsos alteregójából 1200 talált fogyasztóra, a liberális Kennedy 600 vásárlóval pedig - kis pártjához hasonlóan - mélyen alulteljesített.

A Thortons PR-menedzsere Julia Hall a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a politikusnyalókákat először az 1997-es választásokkor dobták a piacra, és annyira sikeresek voltak, hogy "természetesen 2001-ben is jelentkezünk velük". Mivel több új pártvezért választottak meg, Blair pedig négy stresszes kormányzási év után jócskán vesztett hajából, a nyalókák modelljeit újra kellett formálni.

Az előző választások a konzervatív nyalókáknak kedveztek

1997-ben "édesebb időket" éltek át a konzervatívok, hiszen az akkori miniszterelnök, John Major fejével díszített nyalókából 76 ezer darabot adtak el, Tony Blair pedig csupán 62 ezres eredményt ért el. Major pártja a "kedvező előjelek" ellenére történelmi vereséget szenvedett az akkori válaszásokon.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!