Hajnalka
-1 °C
15 °C

Újságot olvas, tévét néz és bot nélkül jár a világ legidősebb embere

2005.12.09. 21:52
Ismét másra szállt a "világ legidősebb embere" cím. Ezúttal azonban nem azért, mert meghalt a cím birtokosa és a sorban mögötte következő idős ember vette át a stafétát, hanem új trónkövetelő jelentkezett Dél-Amerikából.

Egy 116 éves dél-amerikai nő a világ legidősebb embere jelenleg, jelentette be pénteken a Guinness világrekodokat számontartó szervezete. A Guinness ezzel elvette a címet egy egyesült államokbeli nőtől, írja a Reuters. Az ecuadori Maria Esther Capovilla családja nemrég juttatta el az idős asszony születési és házassági papírjait a Guinesshez, aminek munkatársai ezután őt jegyezték be az aktuális rekordtartónak.

"Idáig nem tudtunk a létezéséről. Nagyon jó egészségnek örvend, kitűnő a látása, tud újságot olvasni és tévét nézni, valamint nincs szüksége a járáshoz botra" - nyilatkozta Kate White, a Guinness márkamenedzsere. Capovilla asszony 1889 szeptember 14-én született a nyugat-ecuadori Guayaqullban, és még ma is ott él menyével és fiával. Öt gyermeke, négy unokája, kilenc dédunokája és két ükunokája van. Férje 1949-ben halt meg.

Az asszony saját bevallása szerint fiatalkorában (azaz a századforduló környékén) előszeretettel járt bálokba, de sohasem fogyasztott alkoholt. Most minden egyes nap hálát ad Istennek, hogy még életben van. Capovilla asszonynak nem nagyon tetszik, hogy manapság a nők udvarolnak a férfiaknak, legalábbis ezt emelte ki, amikor a hosszú élete alatt bekövetkezett társadalmi változásáról kérdezték.

Arról nem szól a híradás, hogy miképp érintette a memphisi Elizabeth Boldent, hogy elvesztette a megtisztelő címet. A Tennessee-ben élő 115 éves nő 1890 augusztus 15-én született. A világ legidősebb férfija a Puerto Rico-i Emiliano Mercado Del Toro "csak" 114 éves.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.