Natália
-3 °C
7 °C

Egy év nyolc hónap hivatalnokrablásért

2003.10.16. 13:49
Egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték azt az orosházi férfit, aki játékpisztollyal rabolt el egy hivatalnokot. A bíróság ítélete egyelőre nem jogerős.
Egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki játék pisztollyal rabolt el egy hivatalnokot az orosházi városházáról. A támadó szeptember 18-án délután lépett be a Békés megyei város polgármesteri hivatalába.

A városházán a férfi berontott a szabálysértési előadó irodájába, majd előrántott egy pisztolyt, és felszólította a hivatalnokot, hogy menjen vele. A nő a játékpisztolyt valódinak vélte, ezért engedelmeskedett a felszólításnak. A férfi a vád szerint arra akarta kényszeríteni az előadót, hogy vonja vissza a vele szemben egy szabálysértési ügyben hozott határozatot.

A támadó kirángatta az előadót az épületből, és egy félreeső helyre vonszolta, miközben egy biztonsági őrt is megfenyegetett fegyverével. Ekkor azonban két járókelő a helyzetet felismerve lefegyverezte a férfit, és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig. A 32 éves férfival szemben kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben az Orosházi Városi Bíróság a csütörtöki ülésén hozott ítéletet, az azonban jelenleg még nem jogerős.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.