Vilma
-7 °C
4 °C

Majdnem meglincselt a tömeg egy pedofil papot

2003.10.15. 06:56
Felszólította az igazságszolgáltatással való együttműködésre a venezuelai katolikus egyház Luis Mosquera papot, akit egy hatéves kisfiú megerőszakolásával vádolnak. A hívek kövekkel, botokkal és üvegpalackokkal várták a papot, autóját összetörték.
Az eset az elmúlt hét végén történt Barquisimeto városban, a gyermek sokkos állapotban került kórházba, ahol megállapították, hogy nemi erőszakot követtek el rajta. Az ügyészség kedden megerősítette, hogy a pap reverendáján, valamint a gyermek ruházatán sperma- és vérfoltokat találtak.

A más pedofil ügyekkel is vádolt klerikust a feldühödött tömeg majdnem meglincselte, amikor templomában vasárnap meg akarta tartani szokásos miséjét. Az EFE spanyol hírügynökség jelentése szerint a hívek kövekkel, botokkal és üvegpalackokkal várták a papot, autóját összetörték.

A rendőrség könnygázzal és sörétes puskával kergette szét a pedofil pap ellen tüntető tömeget, az atyát a templom hátsó kijáratán át menekítették ki a népharag elől.

Az illetékes érsekség szóvivője közölte, hogy a pap bűneit nem kívánják eltussolni, de bűnösségére kétségbevonhatatlan bizonyítékokat akarnak. Elismerte, hogy az egyházban tudtak Mosquera pedofil előéletéről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!