Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Majdnem meglincselt a tömeg egy pedofil papot

2003.10.15. 06:56
Felszólította az igazságszolgáltatással való együttműködésre a venezuelai katolikus egyház Luis Mosquera papot, akit egy hatéves kisfiú megerőszakolásával vádolnak. A hívek kövekkel, botokkal és üvegpalackokkal várták a papot, autóját összetörték.
Az eset az elmúlt hét végén történt Barquisimeto városban, a gyermek sokkos állapotban került kórházba, ahol megállapították, hogy nemi erőszakot követtek el rajta. Az ügyészség kedden megerősítette, hogy a pap reverendáján, valamint a gyermek ruházatán sperma- és vérfoltokat találtak.

A más pedofil ügyekkel is vádolt klerikust a feldühödött tömeg majdnem meglincselte, amikor templomában vasárnap meg akarta tartani szokásos miséjét. Az EFE spanyol hírügynökség jelentése szerint a hívek kövekkel, botokkal és üvegpalackokkal várták a papot, autóját összetörték.

A rendőrség könnygázzal és sörétes puskával kergette szét a pedofil pap ellen tüntető tömeget, az atyát a templom hátsó kijáratán át menekítették ki a népharag elől.

Az illetékes érsekség szóvivője közölte, hogy a pap bűneit nem kívánják eltussolni, de bűnösségére kétségbevonhatatlan bizonyítékokat akarnak. Elismerte, hogy az egyházban tudtak Mosquera pedofil előéletéről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.