Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Elfogták a brutális rablógyilkost

2004.06.22. 14:04
Két és fél éve elkövetett rablógyilkosság egyik feltételezett elkövetőjét fogta el a rendőrség a nagylaki határállomáson. Egy szabolcsi asszonyt 2001 decemberében romániai feketemunkások öltek meg a szabolcsi Biriben.
Nagylaknál fogta el a rendőrség azt a romániai férfit, aki a gyanú szerint egy társával együtt, két és fél éve brutálisan meggyilkolt egy asszonyt Biriben. A szabolcsi településen 2001. december 13-án bukkantak rá egy kegyetlenül kivégzett 44 éves asszony holttestére.

A lakásában holtan talált nőről azonnal egyértelműnek látszott, hogy rablógyilkosság áldozata lett. A gúzsba kötött áldozat testén a fojtogatási nyomok mellett több más sérülést is találtak, és kétmillió forint is eltűnt a lakásból.

Feketemunkások voltak

A rendőrség már a nyomozás kezdetén azt valószínűsítette, hogy az elkövetők a nő családja által korábban alkalmazott feketemunkások közül kerülhettek ki, akiknek adatai sehol sem szerepeltek.

A gyanú két, budapesti tartózkodási helyű, román állampolgárságú férfira terelődött, akik addigra elhagyták az országot.

Nagylaknál elfogták

Az egyik feltételezett rablógyilkos akkor bukott le, amikor a múlt szombaton belépésre jelentkezett a nagylaki határállomáson.

A fiatalembert a határőrség jelzése alapján elfogták a szabolcsi nyomozók, s a bíróság azóta már előzetes letartóztatásba is helyezte. Vele szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás, társa ellen továbbra is érvényben tartják az elfogatóparancsot.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!