Árpád
-2 °C
9 °C

Pilóta nélkül szállt fel a gép

2001.12.28. 11:55
Kapcsolódó cikkek (1)
Vezető nélkül szállt fel egy kisgép Kaliforniában, majd eltűnt az égbolton. A hatóságok egyelőre nem találják a repülőt.
Egy kaliforniai amatőr pilóta szájtátva bámulta, amint repülőgépe magától felszállt, bármiféle irányítás nélkül. A San Rafael-i Paul Clary III fia farmján egy egymotoros kisgépet javított, amikor az egyszer csak elszabadult a kifutópályáról. Mr Clary elmondta, hogy megforgatta a propellert, erre a motor beindult. Mivel a gázkar előremenetbe, és nagy fordulatszámra volt állítva, így a gép hamarosan felszállt.

Autóval üldözték

A férfi és fia még tíz percig üldözte furgonjával a repülőt, mire az eltűnt szemük elől. Clary már hat éve birtokolta az 1946-os gyártású Aeronca Championt-jelentette az Ananova.com.

A hatóságok egyelőre nem találják a repülőt, de biztosra veszik, hogy lezuhant, mert csak két órára elegendő üzemanyaga volt. A Sonoma County rendőrség helikopterrel kereste a gépet, de pár órá múlva feladták a keresést.

Történelmi esemény

A hatóságok figyelmeztették a környéken lakókat az esetleges veszélyre. "Ez benne lesz a repüléstörténeti könyvekben," mondta Walt Smith, a helyi repülésügyi hatóság koordinátora. "Elég fura egy történet. Eddig azt hittük, láttunk már minden elképzelhetőt."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!