Árpád
7 °C
21 °C

Halott gyerekkel próbáltak repülőre szállni

2005.01.12. 18:20
Halott gyermekét szerette volna repülővel hazaszállítani Ausztriából egy egyiptomi házaspár, hogy ott temethessék el. A házaspár a biztonsági ellenőrzésen fennakadt, mert itt kiderült, hogy pokrócba bugyolált, 15 hónapos gyermekük halott.

Halott gyermekével akart a schwechati repülőtérről szerdán a hazájába utazni egy egyiptomi házaspár. Az osztrák tömegtájékoztató eszközök szerint a Grazban élő harmincéves asszony és férje Kairóba akart utazni. A bécsi repülőtéren már át is jutottak az útlevélkezelésen, amikor a biztonsági ellenőrzésnél felkérték őket, hogy mutassák meg csaknem teljesen pokrócba bugyolált gyermeküket. Ekkor derült fény arra, hogy a 15 hónapos Sarah már nem él.

Az asszony szerint a gyermeket - aki fogyatékosan született - reggel holtan találták az ágyában, és ekkor döntöttek úgy, Kairóba viszik, hogy Egyiptomban temethessék el. A schwechati rendőrség szerint semmi nem utal arra, hogy a gyermek erőszakos halált halt volna, pontos választ azonban csak a boncolás adhat majd arra, hogy mi volt az ok.

Az osztrák tömegtájékoztatásban emlékeztettek arra, hogy a törvényes előírások szerint csak halotti bizonyítvánnyal lehet elhunytakat külföldre szállíttatni Ausztriából, s a szállítást is csak arra felhatalmazott cég végezheti.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!