Dömötör
11 °C
14 °C

Egy Dunából kihalászott Skorpiót vizsgál a rendőrség

2003.06.16. 21:05
Szakértők vizsgálják azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amelyet a napokban búvárok találtak a Dunában - erősítette meg Garamvölgyi László. A rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a móri bankrablás gyanúsítottjaival összefüggésbe hozott K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba.
Az MTI értesülése szerint a fegyvert a tavalyi, nyolc áldozatot követelő móri bankrablásnál használták.

A fegyverszakértők vizsgálják

"A napokban a búvárok megtalálták a fegyvert a Dunában, a fegyverszakértői vizsgálat folyamatban van, s további fegyvereket, illetve lőszereket is keresnek" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Az MTI úgy tudja, hogy a Skorpió típusú sorozatlövő fegyvert lőszerek nélkül találták meg Budapestnél. Garammvölgyi László elmondta, hogy a rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a bűnpártolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsított, a hónap eleje óta előzetes letartóztatásban lévő K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba.

Összefüggésben

A két férfi - a korábbi közlések szerint - lőfegyverrel való visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsítható, valamint összefüggésbe hozhatóak a tavalyi móri bankrablással. Mindkettőjüket június 5-én előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a két férfi szabadlábon hagyása esetén fennállt volna az eljárás meghiúsításának, illetve megnehezítésének veszélye. A rendőrség még május elején közölte, hogy a móri rablógyilkossággal gyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László bűntársai közül nyolcat elfogtak. A hatóság azt is tudatta, hogy a móri ügyben zajló nyomozás során 46 olyan személyt is elfogtak, akik más bűncselekményekkel is gyanúsíthatók.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!