Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Egy emberölést ismert be a sorozatgyilkosság vádlottja

2001.10.30. 16:40
A tárgyaláson már csak egy gyilkosságot ismert el az a férfi, akit négy ember megölésével vádolnak. Állítása szerint csak Doszpot Péter fenyegetésére tett korában beismerő vallomást. Három gyilkosság hátterében így a féltestvér áll, ő azonban már nem védekezhet, mert a vádlott végzett vele.
A többrendbeli gyilkossággal vádolt férfi tizenhárom egybehangzó vallomás után úgy döntött, nem ismeri be, hogy hidegvérrel lelőtt négy embert, majd elrejtette a holttesteket. Állítása szerint az első gyanúsítottkénti kihallgatása előtt Doszpot Péter, a BRFK életvédelmi osztályának akkori helyettes vezetője lábon rúgta, majd azt mondta: "Még nem ismerjük egymást, de majd megismerjük. Most szétbasszuk a házadat, és behozzuk a barátnődet és a gyerekét is". Ezt követően Doszpot elment, a nyomozók pedig közölték vele, vagy beismerő vallomást tesz, vagy megvárja, míg főnökük visszajön. Nemeskéri Gusztáv a keddi tárgyaláson csak egy gyilkosságot vállalt, míg az első hárommal a féltestvérét vádolta meg. Őt azonban már nem lehet megkérdezni, mert ő volt az utolsó áldozat.

Az argentin ebtenyésztő és a zsaroló díjbeszedő

Nemeskéri Gusztáv most csak a féltestvére megölését ismerte be
A rendőrségnek tett beismerő vallomása szerint első áldozatát egy orgonabokor tövében ásta el. Az argentin ebtenyésztőnek 1996 februárjában azért kellett meghalnia, mert üzleti vitába keveredtek egymással. A kutyák versenyeztetésével foglalkozó vádlott vissza akarta kapni a foglalóként kifizetett 160 ezer forintot, de Fernando nem állt kötélnek, így Nemeskéri a lefűrészelt csövű hangtompítós kispuskájával szó nélkül fejbe lőtte. A holttestet az udvaron álló egykori Barkas raktereként szolgáló fémdobozba rejtette, majd várt, míg beköszönt a tavasz, hogy a föld felengedjen, és eláshassa a holttestet. Az áldozat hatezer dollárját elvette.

Az elektromos művek díjbeszedőjének látogatása is váratlan fordulatot vett 1996 júniusában. A férfi ugyanis megzsarolta a vádlottat, amiért lopta az áramot. Százezer forintot kért a hallgatásért, de golyót kapott. A díjbeszedőt szintén hátulról lőtte fejbe, majd amikor T. Géza a földön elterült, és haláltusáját vívta, újból meghúzta a ravaszt. A holttestet a kertben elásta, a nála lévő százhúszezer forintot pedig elköltötte.

A postás Marika és a féltestvér

Az ügyet öttagú tanács tárgyalja
A vádlott egykori vallomás szerint autójában egy állandóan kekeckedő postásnővel is végzett. Marika azért szállt be a hátsó ülésre, hogy segítsen egy meghatalmazást elintézni, méghozzá úgy, hogy megvásárolja helyette az okmánybélyeget. Ehhez kért egy bizonyos összeget, amit Nemeskéri oda is adott volna, de amikor meglátta, hogy a nő táskája "őrületes sok pénzt" rejt, kétszer mellbe lőtte. Az átalakított puskáját akkor már állandóan magánál tartotta, mert egy kölcsön miatt félt a pénzbehajtóktól. Marika holttestét a csömöri horgásztónál rakta ki autójából. A zsákmány mintegy hétszázezer forint volt.

Nemeskéri Gusztáv a bíróság előtt nem tagadta, hogy 1998 júniusában végzett a féltestvérével, amiért nem akarta visszaadni a korábban adott kölcsönt, mintegy hárommillió forintot. Miután F. Zsolt közölte, hogy eltapsolta a pénzt, a vádlott a lakásában halántékon lőtte. A holttestet két óra várakozás után lepedőre rakta, majd lehúzta a pincébe, ahol kartondobozokat dobált rá.

Az új vallomás

A megváltoztatott vallomás szerint az argentin ebtenyésztő akkor halt meg, amikor a testvére és Fernando játszott a fegyverrel, de az elsült. A zsaroló díjbeszedőt szintén F. Zsolt lőtte le, akárcsak a postást. Nemeskéri annak ellenére állítja mindezt, hogy a tárgyaláson felolvasták beismerő vallomását, valamint levetítették előtte azt a videofelvételt, amelyen a legapróbb részletekig megmutatta a gyilkosság helyszínein, hogyan végzett áldozataival. Amennyiben bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.