Elemér
5 °C
16 °C

Adós maradt a bugyipénzzel a cégvezér

2005.11.24. 17:11
Távozik posztjáról a Savvis amerikai távközlési társaság elnök-vezérigazgatója, mivel nem egyenlítette ki azt a 241 ezer dollárt az American Expressnek, amit egy manhattani sztriptízbárban szórakozott el. A cégvezér egy sikeres üzletet ünnepelt barátaival és a vállalat hitelkártyájáról fizette a tetemes számlát.

Elfogadta "szriptízbotrányba" keveredett elnök-vezérigazgatójának lemondását a Savvis amerikai távközlési társaság - közölte a portfoliolight.hu. Robert McCormick immár két éve nem rendezte azt a 241 ezer dolláros (50 millió forintos) számlát a hitelkártya társaság felé, amit egy hírhedt manhattani sztriptízklubban hozott össze.

A negyven esztendős vezérigazgató két évvel ezelőtt három üzleti partnerével és American Express hitelkártyájával ment el szórakozni a New York-i The Scores klubba. A társaság „bugyipénz” helyett hitelből adott bőkezű borravalót a VIP teremben.

Lonnie Hanover a klub szóvivője a New York Daily Newsban azt mondta: "A társaság egy milliárdos üzletet ünnepelt. Jól emlékszem, hogy több ezer dollárt adtak a táncosnőknek."

A cégvezér szerint a számla legfeljebb a szóban forgó összeg kevesebb mint egy tizede volt. Ennek ellenére aláírta a hatjegyű számmal végződő számlát.

A társaságot és annak első emberét az American Express perelte be múlt hónapban. Egy belső vizsgálat megerősítette, hogy a társaság vezére nem nyújtotta be a számlát cégének, így az nem is törlesztette az adósságot a kártyatársaság felé.

A háromgyermekes cégvezetőt felesége azzal próbálta mentegetni a nyilvánosság előtt, hogy az ominózus estén ellopták férje hitelkártyáját és más számlákat is azzal fizettek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.