Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Hatan haltak meg a lakodalomból hazafelé tartó úton

2003.06.15. 13:28
Tizenegy ember halt meg vasárnap hajnalban autóbaleset következtében Magyarország közútjain. A Budapest és Szentendre közötti 11-es úton vasárnap reggel két, feltehetően lakodalomból hazafelé tartó személygépkocsi ütközött frontálisan. A balesetben hatan vesztették életüket, az áldozatok között volt az ifjú feleség is, míg a férj túlélte a balesetet. A Fejér megyei Hantos közelében két mikrobusz karambolja három halálos áldozatot követelt.
Hat ember életét vesztette, amikor egy Toyota és egy Mercedes személygépkocsi frontálisan ütközött vasárnap hajnalban Budapest és Szentendre között a 11-es úton. Az utasok közül ketten sérültek meg, egyiküket életveszélyes, másikukat közepesen súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az Árpád Kórház ügyeletén az MTI megtudta, hogy az életveszélyes sérült állapotát sikerült stabilizálni, a másik sérült a körülményekhez képest jól van.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Toyotában utazók egy esküvőről igyekeztek hazafelé. A balesetben az ifjú feleség meghalt, míg férje túlélte a tragédiát. A halottak azonosítását követően kiderült, hogy a Toyota terepjáróban utazó ifjú feleség meghalt, míg a 27 éves férj, bár súlyos sérüléseket szenvedett, túlélte az ütközést

Vasárnap reggel fél öt tájban Budapest és Szentendre között a Lupa-szigeti elágazásnál egy Budapest felől nagy sebességgel érkező Mercedes személygépkocsi megcsúszott, áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy Toyota terepjáróval; a baleset következtében hat ember - négyen a Toyotában, ketten a Mercedesben - meghalt. A rendőrség később arról számolt be: mindkét kocsiban egy lakodalom részvevői utaztak. A szabályosan közlekedő Toyotában utazott az ifjú pár; a gépkocsi 20 éves vezetője és a mellette ülő 34 éves nő életét vesztette.

Meghalt a Toyotában hátul ülő 21 éves férfi is. A rendőrség feltételezése szerint a gyorsan hajtó és ezért megcsúszó Mercedest egy 35 éves férfi vezette, aki mellette ülő 16 éves fiával együtt meghalt. A hátul ülő 17 éves fiú könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség feltételezése szerint gyorshajtás és a vizes út okozta a balesetet. Hantosnál mikrobuszok ütköztek

A Fejér megyei Hantos előtt a 6228-as számú főúton egy magyar rendszámú Ford mikrobusz és egy osztrák Volkswagen mikrobusz frontálisan ütközött. A Volkswagenben egy négytagú jugoszláv család - két felnőtt és két gyerek - utazott, a Ford nyolc utasa Németországból tartott haza. Az ütközés következtében három magyar életét vesztette, míg öten súlyosan, négyen könnyebben sérültek meg.

Az egyik sérült súlyos, életveszélyes állapotban van, életéért küzdenek a Fejér Megyei Szent György Kórház orvosai.

Szintén vasárnap hajnalban gépkocsival ütközött a Szombathelyről Budapestre tartó Ciklámen-Savária Intercity express egy vasúti átjáróban. A gépkocsi vezetője az ütközés következtében életét vesztette.

Pest megyében a 4-es főúton árokba borult egy autó; egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült. A baleset következtében az érintett szakaszon reggel kilenc óráig szünetelt vasúti forgalom.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.