Emánuel
3 °C
12 °C

Felrobbant egy tízemeletes ház Törökországban

2004.02.03. 12:12
Összeomlott egy tízemeletes ház hétfőn a Törökország középső részén fekvő Konya városában. Az NTV török magán-tv tudósítása szerint a ház robbanás következtében dőlt romba.
Feltehetően a kazán robbanása miatt dölt össze egy lakóház Törökország középső részén, Konya városában. A romok alól kedd délelőtti tizenkét holttestet emeltek ki. A sérültek száma huszonnyolc - jelentették kórházi források.

A helyi kórház szóvivője közölte, hogy a halálos áldozatok egyike egy két és fél éves kislány, akit a többi sérülttel együtt beszállítottak az intézménybe, de életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Ahmet Kayhan, Konya kormányzója elmondta, hogy mintegy 70 ember rekedt a 36 lakást magában foglaló épület romjai alatt. Török tévécsatornák hétfő este képes híradásaikban bemutatták, amint a mentőalakulatok és rendőrök puszta kézzel próbálták kimenteni a túlélőket a törmelék alól.

Törökországban az utóbbi hónapokban számos ház dőlt össze, különösen nagyobb földrengések idején. Az áldozatok családtagjai a hanyag építkezési eljárásokat tették felelőssé a katasztrófákért.

Tavaly májusban Kelet-Törökországban egy 6,4 fokos erősségű földrengés nyomán összedőlt egy kollégium, amelyben 84 diák lelte halálát. Múlt szombaton két faház omlott össze Isztambulban, ott hatan haltak meg.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!