Vilma
-7 °C
4 °C

Halálra altatták a szumátrai tigrist

2001.11.05. 10:08
Egy ritka szumátrai tigris pusztult el Új-Zéland egyik állatkertében, miután véletlenül altatóval beitatott hússal etették meg az állatot. Két másik tigris túlélte a balesetet.

Négy napon keresztül harcoltak a ritka szumátrai tigris, Dzsambi életéért az állatorvosok, ám nem sikerült az állatot megmenteni. Az új-zélandi Wellington állatkertben élő Dzsambit véletlenül altatóval beitatott hússal etették meg gondozói a múlt héten. A húsból két másik tigristársa is evett, de ők túlélték a balesetet.

A kihalás szélén lévő szumátrai tigris
A szumátrai tigrisről azt tartják a szakemberek, hogy a következő öt évben teljesen kipusztulnak a vadonban élő példányok, és csak az állatkertben marad fenn a faj. Alison Lash állatkerti szóvivő szerint az elpusztult tigris a faj kihalása ellen folytatott harc jelképe volt.

A vadonban a szakemberek szerint 400-500 szumátrai tigris él. A 13 éves Dzsambi állatkerti "tartózkodása" alatt hat kistigris apja volt. Új-Zéland földművelésügyi minisztere megtiltotta a drogos húst szállító cégnek, hogy a vizsgálatok befejezéséig élelmet vigyen az állatkertbe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.