Piroska
-10 °C
1 °C

Megoldódik a torzóvá csonkított fiú rejtélye?

2003.07.29. 17:01
Egy kegyetlenül megcsonkított afrikai gyermek rituális meggyilkolásával összefüggésben 21 feltételezett embercsempészt vettek őrizetbe kedden Londonban. A bandának köze lehet annak az afrikai kisfiúnak a halálához, akinek fej és végtagok nélküli holttestét a Temzében találták meg.
A brit rendőrség gyanúja szerint a kiterjedt bűnbanda Afrikából a kontinentális Európán át gyermekek százait, sőt talán ezreit csempészte Nagy-Britanniába, ahol rabszolgamunkerőként illetve a szexiparban zsákmányolták ki őket.

A hatóságok feltételezik, hogy a kedd hajnali nagyszabású razzia során őrizetbe vett személyeknek - tíz férfinak és 11 nőnek, túlnyomórészt nigériai állampolgároknak - közük van az "Ádám" nyomozati nevű, 4 és 6 év közötti afrikai kisfiú halálához, akinek fej és végtagok nélküli holttestét két éve fogták ki a Temzéből a Tower-híd alatt.

Rituális gyilkosság áldozata lett

A gyermek vélhetően Nigériából került illegálisan Nagy-Britanniába és a hatóságok feltételezése szerint rituális gyilkosság áldozata lett.

A kedden őrizetbe vett személyek nagy többsége ugyancsak a fekete-afrikai országból érkezett, és a tervek szerint génvizsgálatot végeznek rajtuk, majd annak eredményét összehasonlítják a fiú földi maradványaiból származó mintákkal.

Will O,Reilly, a haláleset ügyében nyomozó csoport vezetője elmondta, úgy gondolják, egy teljes bűnbanda nyomára jutottak, amely Afrika belső területeiről a kontinentális Európán át gyermekeket csempészett az Egyesült Királyságba. Feltételezésük szerint a torzóvá csonkított fiú is ezen az úton és módon került Londonba.

Gyermekek szerveiből készítenek gyógyszereket

Ugyancsak kapcsolatban lehet az esettel egy nigériai férfi, akit néhány héttel ezelőtt Dublinban tartóztattak le - jelentette a BBC. A 37 éves Sam Onogigoviét a német rendőrség körözése alapján, ugyancsak az embercsempészethez kötődő bűncselekmények miatt tartóztatták le az ír fővárosban, de a brit rendőrség Adam halálának ügyében is kihallgatta őt.

A nyomozók abból indulnak ki, hogy a fiút afrikai kuruzslók példáját követve "áldozták fel" egy rituális gyilkosságban. Olyan, úgynevezett Muti-gyilkosságról van szó, amelyben egy boszorkányszertartás részeként feldarabolják az áldozatot és szerveit állítólag különösen nagy hatóerejű titkos gyógyszerek előállításához használják fel.

A dpa szerint Európában "már kétszámjegyű" azon esetek száma, amelyekben gyermek vált rituális gyilkosság áldozatává. Az "Ádám"-ügyben ezért a Scotland Yard igénybe vette német, francia, olasz és görög rendőrségi szakértők segítségét is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!