Miklós
-7 °C
2 °C

Trágyázó folyadékban próbáltak cigit csempészni

2006.01.21. 15:06
Trágyázó folyadékban próbált egy magyar kamionos Románia felöl Csengersimánál több mint húszmillió forint piaci értékű cigarettát az országba csempészni, a vámosok rutinellenőrzésén azonban fennakadt a csempészárú.

Csaknem 60 ezer doboz, magyar adójegyet nem tartalmazó ukrán eredetű cigarettát foglaltak le a vámosok péntekről szombatra virradó éjszaka a csengersimai vámhivatalnál - tájékoztatta az MTI-t szombaton Szabó Károly alezredes.

A vám- és pénzügyőrség észak-alföldi regionális parancsnokának közlése szerint egy magyar kamion, magyar sofőrrel az éjszaka jelentkezett belépésre a csengersimai vámhivatalnál. A gépjárművezető által benyújtott árunyilatkozat azt tartalmazta, hogy a teherautó Romániából több ezer liter folyékony trágyázó szert szállít Magyarországra.

A tételes vámvizsgálat során kinyitották a szellőzőtartály levegőztető nyílásának záró fedelét, s azon keresztül nejlonzsákokat fedeztek fel. Az egyik zsák felnyitása után kiderült, hogy abban ukrán eredetű cigaretta van. Ezután a tartályból kiengedték a folyékony trágyázó szert, majd kipakolták a több száz csempészett cigarettát tartalmazó fóliazsákot, amelyek összesen 59.980 doboz, magyar adójegyet nem tartalmazó füstölnivalót rejtettek.

A több mint 26 millió forint belföldi értékű dohányterméket és a kamiont a pénzügyőrök lefoglalták; a sofőrrel szemben csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte az MTI-vel Szabó Károly regionális parancsnok.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.