Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Kórháztűz: válságos állapotban a sérült

2001.12.29. 08:57
Válságos az állapota annak a sérültnek, akit péntek este az újpesti Városi Kórház égő kórterméből mentettek ki. A tűzesetben két kórházi ápolt életét vesztette.
A vizsgálatok eddig azt állapították meg, hogy a tűz az ablak melletti ágynál keletkezett és valószínűleg egy felborult mécses okozta. A lángokat péntek este háromnegyed nyolckor vették észre az osztály nővérei, de a tűz akkor már elterjedt a kórteremben. A tűzoltók alig hét perc múlva a helyszínen voltak, és megkezdték a mentést, illetve a tűz oltását.

A tűzesetben a hármas krónikus belosztály két betege meghalt. A 12 nm-es kórteremben négy, 80 év körüli idős beteg tartózkodott, kettőjüket a kórház személyzetének sikerült kimenteni a tűzoltók kiérkezése előtt. A megmentett emberek egyike súlyos- életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, testfelületének csaknem nyolcvan százaléka megégett. Az ő állapota jelenleg válságos. Betegtársa súlyos fütmérgezést kapott.

A kórház két alkalmazottja is könnyebben megsérült miközben a betegeket mentették a lángokból. Ők a kézfejükön sebesültek meg, de saját lábukon távoztak az Árpád kórházba, ahol ellátták sérüléseiket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!