Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Hideg, eső és viharos szél a héten

2005.09.19. 09:21
Az elkövetkező napokban borongós, esős időre kell számítani. A hőmérséklet 16-17 fokig emelkedik csak, de a szél miatt még hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Csütörtöktől néhány fokos melegedés várható, de a hétvégére megint változékony, esős, zivataros időt prognosztizálnak a szakemberek.
Magyarországon a hét elején erősen felhős, borult lesz az ég, csak átmenetileg szakadozik fel néhol a felhőzet. Ismétlődően sokfelé várható eső, zápor, délkeleten zivatar is kialakulhat, helyenként bőséges csapadék hullhat, az éjszakai órákban párássá válhat a levegő. A többfelé élénk északi, északkeleti szelet néhol erős, viharos széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 12, 17 fok között várható.

A kellemetlen idő szerdáig biztosan marad, csütörtöktől néhány fokos melegedés várható, de a hétvégére megint változékony, esős, zivataros időt prognosztizálnak a szakemberek.

Ingerült vagy fáradt lesz

Keleten még továbbra is hidegfronti, nyugaton viszont már melegfronti hatás érvényesül időjárásunkban, emiatt nehéz időszak előtt állnak a frontérzékenyek. Keleten ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek leszünk. A keringési rendszer panaszai is erősebben jelentkeznek, fokozottan ügyeljünk a gyógyszeres kezelésre. Nyugaton viszont a front hatására hamarabb elfáradunk, aluszékonyabbak leszünk.

Európa

A Brit-szigetektől a balti államokig egy magasnyomású zóna húzódik. Hatására ebben a térségben általában kevés a felhő, elvétve fordul elő kisebb eső. A Skandináv félsziget nagy részén egy ciklon okoz erősen felhős, csapadékos időt. A Földközi-tenger középső vidékén és Közép-Európa egy részén egy mediterrán ciklon hatására többnyire borult az ég, sokfelé esik az eső, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hull.

A hőmérséklet csúcsértéke a kontinens délkeleti, keleti tájain még eléri, helyenként meg is haladja a 30 fokot. Szárazföldünk nagy részén azonban jóval hűvösebb az idő. Nyugat- és Közép-Európában általában 11, 18 fok közé melegszik föl a levegő, a 60. szélességi körtől északra pedig napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

A következő 24 órában a Kárpát-medence időjárását az említett mediterrán ciklon alakítja, melynek hatására borongós, sokfelé csapadékos idő várható.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.