Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Tragikus vonatbaleset Japánban

2005.04.25. 12:37
Súlyos vonatbaleset történt hétfőn reggel Japánban. Az eddigi adatok szerint ötvenen meghaltak, több százan megsebesültek, mikor a szerelvény ütközött egy autóval, majd a vonat több kocsija kisiklott és egy háznak csapódott. A mentés jelenleg is tart, félő, hogy a halálos áldozatok számáról szóló adatok meg nem véglegesek.

A Reuters információi szerint legalább ötvenen vesztették életüket a Hjógo nyugat-japáni tartományban a hétfő reggel történt vasúti szerencsétlenségben - közölte a szigetország rendőrsége. A hírügynökségi jelentések szerint negyven éve nem volt ilyen súlyos vonatbaleset Japánban.

A sebesültek száma a legfrissebb jelentések szerint több száz is lehet. A rendőrség egyik szóvivője arról számolt be, hogy háromszáz sérültet szállítottak kórházba. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy hányan haltak meg az utasok közül, és hányan azok közül a járókelők közül, akik a szerencsétlenség időpontjában a vágányok közelében tartózkodtak, illetve hányan, akik abban a házban voltak, amelyiknek a két kisiklott kocsi nekirohant.


A szerencsétlenség képei

A személyszállító vonat nagy valószínűséggel előbb egy gépkocsival ütközött egy vasúti kereszteződésben, majd felborult, három kocsija kisiklott, ezek közül kettő egy közeli lakóépületbe rohant. Vizsgálják a kocsi és a szerelvény karamboljának az okát, és egyelőre még nem biztos, hogy a hét kocsiból álló szerelvény a kisiklás előtt vagy az után gázolta el az autót.

A vezető hibázott?

A vonatot üzemeltető nyugat-japáni vasúti társaság egyik illetékese elmondta, hogy a vonatvezető 23 éves, és mindössze 11 hónapos szakmai gyakorlat állt a háta mögött. A Kyoda japán hírügynökség tudomása szerint a fiatalember súlyosan megsebesült. Egy forgalomirányító vasutas arról számolt be, hogy a vonat túlfutott azon a záróvonalon, amelynél meg kellett volna állnia. Szemtanúk pedig elmondták, hogy a vonat a szokásosnál gyorsabban haladt.

A mentőalakulatok megfeszített erővel folytatják munkájukat, és félő, hogy a halálos áldozatok számáról szóló adatok meg nem véglegesek, a vonaton körülbelül ötszáznyolcvanan utaztak.

1963-ban százhatvan halottja volt annak a balesetnek, ami során több vonat ütközött ösze a Tokiótól nem messze fekvő Yokohamában, emlékeztet a Reuters az ezelőtti legnagyobb japán vonatkatasztrófára a mostani szerencsétlenséggel kapcsolatban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!