Csalók próbálták meg behálózni Galambos Lajost, de lebuktatta őket

2021.08.11. 19:23

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint szélhámosok Polt Péter legfőbb ügyészre hivatkozva ajánlották fel, hogy kétszázmillió forint ellenében kedvező irányba befolyásolják egy házaspár bírósági ügyében az ítéletet – írja a Blikk. A lap információ szerint a szélhámosok által kiszemelt pár Galambos Lajos zenész és felesége, Boglárka volt. 

A nyomozó főügyészség megalapozott gyanúja szerint 2021 júniusában egy vállalkozó és alkalmazottja személyes találkozót kezdeményezett egy büntetőeljárás alatt álló személlyel. A csalók valótlanul hivatalos személynek adták ki magukat. 

A vállalkozó kétszázmillió forintot ajánlott fel annak érdekében, hogy biztosítsa a férfi és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügyben a letöltendő szabadságvesztés elkerülését. 

A hivatalos kommüniké szerint a megkörnyékezett személy egy ügyvéddel is több alkalommal találkozott, aki megerősítette: 

a vállalkozó tényleg képes kedvező irányba befolyásolni a bírósági döntést, ehhez pedig hozzátette, hogy védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő eljárásban. 

A Blikk információi szerint a szélhámosok próbálták megkörnyékezni Lajcsit, de a zenész nem hagyta magát rábeszélni a kedvező ajánlatra, a megkeresés után pedig azonnal a hatóságokhoz fordult, miszerint bűncselekményre akarják rábeszélni. 

Lajcsi a lap megkeresésére elárulta, hogy megdöbbentette az eset, amibe belekeveredett,

de további részleteket a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölt.

A zenész ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián megerősítette, hogy a Dáridó egykori házigazdája valóban részt vett a nyomozásban, amelyben nem gyanúsított, hanem ő az, aki a rendőrök munkáját segítette. 

Az ügyészség azóta elrendelte a befolyásolásra alaptalanul hivatkozó személyek őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd letartóztatásukat is indítványozta. 

Jelenleg mindnyájan rács mögött vannak, a vállalkozó már beismerte, hogy bűncselekményt követett el.