Kábítószerfüggő anyja sorsára juthat a világ egyik leghíresebb modellje

GettyImages-455479818
2022.10.09. 08:06
Cara Delevingne-ről az elmúlt hónapokban nyugtalanító képek, videók kerültek elő, ezért sokan aggódnak a modellért, aki a hírek szerint ismét függőséggel küzdhet. Édesanyjának szintén meggyűlt a baja a heroinnal, így félnek, hogy ő is lecsúszhat a lejtőn.

A 30 éves Cara Delevingne napjaink egyik legismertebb és leginkább foglalkoztatott modellje, aki nagy aggodalmat váltott ki a rajongók körében. Bár nemrég teljesen kipihenten, elegáns ruhában jelent meg Párizsban, hogy bemutassa a néhai divattervezővel, Karl Lagerfelddel közös projektjét, szeptember közepén kihagyta a Cara Loves Karl kollekció debütálását a New York-i divathéten, ami sokakat nyugtalanított. Már nem azért, mert nem ment el az eseményre, hanem amiatt, amilyen felvételek kerültek nyilvánosságra róla az utóbbi időben, utalva arra, nincs jó mentális állapotban. 

A hónap elején a Los Angeles-i reptéren kapták őt lencsevégre, amint kócosan, koszos zokniban kóválygott. Ugyan felszállt Jay Z magángépére, de 45 perc múlva már távozott is, ekkor rögzítette őt a kamera. Párizsi megjelenése azonban szöges ellentétben állt azzal, milyen lelkiállapotot sugalltak ezen képsorok. Bár Delevingne mindig ódákat zeng arról, milyen csapat áll mögötte, akik segítenek neki megvalósítani az álmait, úgy tűnik, az elmúlt időszakban ők sem tudtak rá hatni. Mint arról egy bennfentes beszámolt, a modell párizsi önfeledt mulatozása csak az álca, mivel így próbálja elrejteni kábítószerproblémáit. Delevingne már korábban is bevallotta, meggyűlt a baja a drogokkal, de azt nem erősítette meg, hogy jelenleg függőséggel küzd-e.

Anyja sorsára juthat 

Mint azt a forrás megjegyezte, egy orvos barátja elárulta neki, a modell állapota annyira romlik, hogy közbe fognak avatkozni. 

Mindenki tudja, hogy az édesanyja évekig élt a szerekkel. Az anyja szerencsés, hogy életben van. Carát egész életében a drogok vették körbe. Nagyon problémás családból származik

mondta az informátor.

A modell megpróbáltatásai kísértetiesen hasonlítanak édesanyja, a jelenleg 63 éves Pandora Delevingne múltjára, aki heroinfüggő volt, bipoláris zavarral diagnosztizáltak, és lánya egész gyermekkorában kábítószerrel küzdött. A rajongók már azóta aggódnak érte, hogy márciusban New Yorkban részegen látták, majd amikor testvérével, Poppyval a nevadai Burning Man fesztiválra mentek, ott elszabadult a pokol. Az egyik fesztiválozó elmondása szerint a modellt azon a területen látta, ahol a keményen drogozók tanyáztak. 

Ez egy olyan csoport, akik sok drogot fogyasztanak, és arra várnak, hogy lássák a napfelkeltét, majd egész nap a lakóautókban alszanak

– magyarázta, illetve hozzátette, ők inkább a táncolás miatt mennek, nem szeretnének az ottani közösség tagjává válni. Azonban azt is megjegyezte, mivel idén a fesztiválon hőség és por tombolt, nem volt túl kellemes kint lenni, ami egy mentális problémákkal küzdő embernek még rosszabb lehet. Nem sokkal azután, hogy a modell távozott a fesztiválról, Hollywoodban kapták lencsevégre ápolatlanul, amint megállás nélkül dohányzik, illetve valamiféle cseppeket fogyaszt el egy pipetta segítségével. 

A kékvérűség sem menthette meg 

Más modellekkel ellentétben, akik a középosztályból küzdötték fel magukat, Delevingne-nek nem voltak ilyen gondjai. Londoni arisztokrata famíliából származik, akinek a királyi családhoz köthető kapcsolatai is vannak. Azonban annak ellenére, hogy kékvérű, még ez sem tudta megmenteni őt a problémás gyerekkortól, illetve a szorongással és depresszióval való küzdelmektől, amelyek a bedales-i bentlakásos iskolájáig nyúlnak vissza. A modell erről az időszakról még úgy számolt be 2017-ben, hogy a tinédzserek nagyon kegyetlenek tudnak lenni. 

Későn érő gyerek voltam. Nem voltak melleim és a menstruációm is később kezdődött. Frigidnek neveztek, a mellkasom teljesen lapos volt. Kirekesztettnek és magányosnak éreztem magam. Azt gondoltam: Mi a baj velem? Mindig azt akartam, hogy az emberek szeressenek, ezért soha nem haragudtam rájuk. A haragomat magamra fordítottam

– mondta még akkor Delevingne, aki önutálattal és sötét gondolatokkal is küzdött. Mint hozzátette, utálta magát amiatt, hogy depressziós, illetve hogy egyáltalán így érez. 

Bár a modell szülei már 37 éves házasok, a mindennapjaikat rendesen megtépázta édesanyja függősége, illetve mentális problémái. Amíg Delevingne és a testvérei gyerekek voltak, gyakran elköltözött otthonról, hogy ne lássák őt a legrosszabb formájában. Ahogy a modell azt az év elején kifejtette egy interjúban, az élete nagyon stresszes volt ebben az időszakban, mivel nagy káosz uralkodott körülötte. 

Hírességekből és nemesekből pedig kijutott a családjában. Nagyapjának első felesége Felicia Gizycka, a neves újságíró, Eleanor Medill Patterson lánya volt (aki az elsők között állhatott nőként egy napilap élén). Gizycka akkor került a nemzetközi címlapokra, amikor kiderült, édesapja, egy orosz-lengyel gróf elrabolta őt. Később alkoholizmussal is küzdött. A modell néhai nagynénje volt Doris Castlerosse, vagy ahogy sokan ismerték, Lady Doris, aki 1900-ban született. A maga korában elismert szépség és modell volt, akit Cecil Beaton és Sir Winston Churchill is csodált. Azonban ahogy öregedett, elvesztette a tartását, és altatótúladagolás következtében hunyt el 42 éves korában egy londoni hotelben.

Delevingne nagymamája, az arisztokrata Angela Delevingne a család több tagjával ellentétben nem volt züllött életű. 102 éves volt, amikor 2015-ben meghalt. Apja vikomt volt, anyai nagynénje pedig Lord Mountbatten feleségének, Edwinának a mostohaanyja volt. Lord Mountbatten egyébként Fülöp herceg nagybátyja, a királynő másodunokatestvére. A modell édesapja, Charles Delevingne pedig egy londoni ingatlanfejlesztő, aki sosem viselte jól azon időszakokat, amikor rájárt a rúd nejére és gyermekeire.

Charles-nak ez maga volt a pokol. De azt mondja, szeret engem, és elviseli a rossz időket, mert amikor jó minden, az annyira csodálatos és különleges, hogy érdemes várni rá

– nyilatkozta még 2020-ban Delevingne édesanyja, Pandora, aki Sir Jocelyn Stevens és Janie Sheffield lánya. Udvarhölgye volt II. Erzsébet királynő húgának, Margit hercegnőnek, sőt, sylistként néha divattanácsokat is ad Katalin hercegnének.  Pandora  Delevingne úgy jellemezte magát, mint aki rosszcsont gyerek volt, azonban mindig is együtt tudtak érezni modell lányukkal. Bár az kissé meglepte őket, mikor 2018-ban pánszexuálisként comingoutolt

Hollywoodban bontakozott ki

Cara Delevingne azt követően kezdett kibontakozni, hogy 2017-ben Los Angeles-be költözött a testvérével, Poppyval. A modell egy 2020-as interjúban még úgy nyilatkozott, angol neveltetése kezdetben nem engedte meg a számára, hogy megélje szexualitását. Az Egyesült Államokba költözve azonban már jobban elengedte magát. Házában például helyet kapott egy olyan folyosó is, ami szeméremajkakra hasonlít.

A filmipar hamar felfedezte magának, bár 2012-ben már volt egy kisebb szerepe az Anna Karenina című filmben, a nagy áttörést a 2015-ös Papírvárosok és a 2016-os Suicide Squad hozta el, ahogy a Gyilkos a házban című sorozat második évadában is lehetett látni. Szerepelt a 2017-ben debütált Tulipánlázban, amelynek producere Harvey Weinstein volt. 2017-ben, miután napvilágot láttak az első zaklatási botrányok Weinsteinnel kapcsolatban, Delevingne az Instagram-oldalán részletezte, hogyan próbálta rávenni őt, hogy előtte csókoljon meg egy másik színésznőt.

Azt mondta nekem, ha meleg lennék, vagy úgy döntenék, hogy egy nővel leszek, különösen nyilvánosan, akkor soha nem kapom meg egy hetero nő szerepét sem, ahogy színésznő sem lehetek Hollywoodban

– írta még akkor a modell, aki az elmúlt években Michelle Rodriguez és Ashley Benson színésznőkkel, valamint St. Vincent zenésszel is egy párt alkotott

A hónap elején Margot Robbie-t látták kissé feldúltan távozni Delevingne otthonából, és többek azt találgatták, hogy az állapota miatt aggódhatott. Egyelőre kérdéses, hogy a modell édesanyjához hasonlóan le tudja-e majd tenni a szereket, egyelőre senki nem akar beleavatkozni az életébe. Azonban mint arról egy tavaly januári interjúban beszámolt, komoly tervei vannak a jövőre nézve, így remélhetőleg sikerül túltennie magát ezen az időszakon.

Gyermeket akarok szülni, de az még várat magára. Már ruhákat veszek a jövendőbeli gyermekemnek, aki még nem is létezik. A babacipőkért pedig odáig vagyok

–  mondta Delevingne.

(Borítókép: Cara Delevingne. Fotó:  Anthony Harvey / Getty Images)