III. Károly kivágta otthonukból Harry hercegéket

GettyImages-1422240286
2023.03.01. 11:12
Harry herceg és Meghan Markle kénytelenek búcsút mondani az egyetlen ingatlannak, amit még maguknak tudhattak az Egyesült Királyságban, ugyanis a király, III. Károly kipenderítette őket.

A párnak egyre nagyobb ellenszenvvel kell szembenéznie a szigetországban, ami főleg annak köszönhető, hogy Harry herceg rendesen belegázolt családjába a nemrég megjelent könyvében, illetve a tavaly év végén debütált netflixes sorozatukban.

Kérdéses, hogy egyáltalán meghívást kapnak-e III. Károly májusi megkoronázására, amire Harry herceg saját bevallása szerint csak akkor menne el, ha az apja és a testvére bocsánatot kérnének tőle – erre nem sok esély van.

A legújabb hírek szerint ugyanakkor jelenleg még a korábbiaknál is nagyobb szakadék tátong a felek között, ami részben a király egyik friss döntése miatt lehet. A The Sun információi alapján ugyanis közvetlenül a herceg kötetének megjelenését követően a Buckingham-palota kilakoltatási felszólítást adott ki, ezzel közölve, hogy elveszik a pártól a Frogmore Cottage-ot, ahol minden Egyesült Királyságba látogatásuk alkalmával laktak. 

A portál kifejtése szerint a palotának az a terve, hogy a pár korábbi lakhelyére a kegyvesztett András herceget költöztetné be, aki egyelőre nem repes az ötlettől. Tekintve, hogy a 30 szobás Royal Lodge-ban lakik, amit nem szívesen cserélne le egy kisebb ingatlanra.

A királyi sarjnak ráadásul több mint 60 évre szóló bérleti szerződése van a Royal Lodge-ban, amiért állítólag heti 250 fontot fizet, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 425 ezer forintjába kerül a lakhatás havi szinten. 

Ahogy a The Sun kifejtette, ha András herceg nem is egyezik bele abba, hogy átköltözik a Frogmore Cottage-ba, Sussex hercegének és hercegnéjének mindenképp le kell mondaniuk a birtokról. 

II. Erzsébettől kapták

III. Károly döntésének édesanyja, a néhai II. Erzsébet királynő minden bizonnyal nem örülne, mivel ő ajándékozta a párnak az ingatlant az esküvőjükre még 2018-ban.

A ház Windsorban található, nem messze az Adelaide Cottage-tól, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné lakik. A ház inkább egy kastélyra hajaz, amelynek öt hálószobája van és óriási kert tartozik hozzá. 

Mielőtt Sussex hercege és hercegnéje beköltözött volna, az ingatlan felújításon esett át, ami 2,4 millió fontba került. A pár legutóbb 2022 májusában újította meg a bérleti szerződését, amelyet, úgy tűnik, III. Károly király a jövőben már nem szeretne meghosszabbítani.

(Borítókép: Chris Jackson / Getty Images)