Keresés

Részletes keresés

lez Creative Commons License 1999.08.29 0 0 12
Gyorsan meg is osztok egy tapasztalatot: a 2.0.0 elotti samba netbios name servere (nmbd) nem muxik a 2.2-es kernellel. Nincs leirva sehol, mi is 1 het konfigolas utan jottunk ra ...
John Zero Creative Commons License 1999.08.29 0 0 11
marc:
Tobb reszletet is irhatnal...
Mi az, hogy "a vgetty nem megy"? Mit nem csinal?
En uzenetrogzitonek es faxnak hasznaltam egy Rockwell-alapu modemmel. Bar uzenet felvetelkor nem vette eszre azt, ha letettek a tuloldalon (1 perc volt mindig a cucc), de ez gondolom Zyxel modemnel jol megy.
Filburt Creative Commons License 1999.08.24 0 0 10
Saját szivatásunk elkerülése érdekében könyörgöm: ha valaki ilyeneket tud, mert ekkora penge linuxban, az nézzen már el ide, aztán aktivizálja magát...

Thx,

Filburt

marc Creative Commons License 1999.08.24 0 0 9
en ugyanis egy 486DX *)MHz, 8M RAM, 120-rol mostmar 160M HDD es persze Debian-bol probalgatnek egy callcenter-t csinalni, ami felveszi a telefont, faxot fogad, meg minden amit egy ilyennek tudnia kell. A scripthegyek mar megvannak, meg 47M ures hely, meg PPP, halozat,....,de az a ki#@$# vgetty nem mukodik rendesen. Pedig mar szereztem neki ZyXEL modemet, amit fejlesztettek, es erosen ajanljak. De azzal sem. Mar ertekeztem Marc-al a vgetty szerzojevel, de a 3. levelvaltas utan ugy dontottem en leszek a huje es tovabb keresek - ugyanis a FAQ-ok nem szolnak hibarol... Szoval: valaki?
marc Creative Commons License 1999.08.24 0 0 8
vgetty-vel probalkozott mar valaki?
J-Bone Creative Commons License 1999.08.24 0 0 7
Ez szép, le a Hat-el :-))
Hamster Creative Commons License 1999.08.24 0 0 6
A linuxos wmware-be telepített NT-re telepített windowsos wmware-be való linuxinstallal senki nem próbálkozott itt? :)

Hamster <- hyperlink nélkül, light verzió :)

csibi_ Creative Commons License 1999.08.24 0 0 5
Érdekes témamegjelölés :))) Melyre lenne is egy érdekes sztorim. Előző munkahelyemen (amit most itt inkabb nem neveznék meg) érdekes problémával kellett megküzdenem. Mivel a cég eleggé berezelt a BSA fedőnevü szervezettől így rám hárult a feladat: oldjam meg a dolgot, természetesen ingyen, és az addig használt rendszer legkisebb módosításával.

Az addig használt rendszer: Novell szerver, DOS-os Win-es kliensekkel. + egy dos alapu majdnem-SQL RDBMS-re épülő ügyviteli,számlázási,bla-bla-bla. rendszer.

Na fogtam magam, és a novellből csináltam MARS-NWE (linux)-ot, eddig a dolog nem nevezhető extrémnek mivel aszem minden második komolyabb linux rendszergazda előbb-utóbb megbírkózik ezzel.Csak ez után jött a (számomra) extrem rész.

Kb 2 heti folyamatos dosemu-linux lista levelezés után kifejlesztettem a sajat kis DOSEMU-mat amely FreeDOS-re épült IPX-en felconnectolt a MARS szerverre és ott futtatta a DOS alapú RDBMS programokat. Természetesen több konzolon futhatott a DOSEMU igy egyetlen gépen több feladatot is tudtak csinani párhuzamosan (A hölgyecskék nem kis bánatára:)

Ez eddig még talan mindig nem extrem, vegülis eddig meg mindenki el tud jutni nemi levelezés,olvasgatas,IQ segítségével.

Na de ekkor jött az érdekes rész, meg kellett oldanom, hogy azokon a klienseken is fusson ez a config (linux+dosemu+freedos+ipx+stb.) ahol nincs winchester. Na nekem sem kellett több. Megoldottam és a végeredmény ez lett:
- Linux 2.0.35,glibc5, 9 különböző hálókártya,dosemu,freedos,lpr (mert ugye printelni is kell ilyen helyeken :), telnet, ftp, nfs mount, stb. ja persze mindezt egyetlen 1.44Mb-os floppyn. Ráadásul a dolog müködött és ahogy tudom a mai napig használják is.

Na erre kössetek csomót: Linux szerver, Linux kliensekkel, mely Novell alapú szervert emulál és a klieneken DOS alapú programokat futtat., és mindezt nagyvállalati szinten, stabilan...

*FLAME*: Természetesen Debian-t hasznáttam a szerverhez és a kliensekhez is...

sajt01 Creative Commons License 1999.08.23 0 0 4
Legnagyobb buszkeségem, hogy feleségem már nem is veszi észre, hogy nem más op. rendszert használunk
Pufi Creative Commons License 1999.08.23 0 0 3
Szia Hamster!
Eddigi legnagyobb tettem: vegigneztem a web-lapodat!

Viccet felre: klassz, gratulalok .

Eddigi tenyleges "NAGY sikerem": mukodik a fax-szerverem!!!!

Hamster Creative Commons License 1999.08.23 0 0 2
Na persze, mert azóta eltelt t idő, és kicsit átfogalmaztam szóval jöhet a bővítés :)

Hamster

John Zero Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1
Hmm...
A Linux.hu-ra kicsit mashogy irtad a temat: "Az Index.hu Linuxos fórumában nyitottam egy rovatot, ahol szívesen olvasnék vallomásokat Linuxos karrieretek legszivatósabb, legkeményebb pillanatairól, vagy olyan húzásokról, amelyekre utólag valamiért (például mert a lehetőségekhez képest jót alakítottál) büszke vagy."
Azt hiszem, igy bovebb lesz a temakor ;)
asvany Creative Commons License 1999.08.23 0 0 0
kedvenc hardware tesztem: kernel forditas -j opcioval :)
Hamster Creative Commons License 1999.08.23 0 0 topiknyitó
Hülye egy cím, de mind1... :) Arra lennék kíváncsi, hogy más milyen szinte extrém helyzetben használta a Linuxot eddigi életében, gondolok itt minimális hardverkörülményekre, pl. lehozott egy űrhajót egy 20 megás MFM vincsire telepített ELKS-Linuxal vezérelve, 386-ossal tíz Xterminált szolgált ki, esetleg 2400-es vonalon töltötte le a teljes Potato-t... :)

Én nem sokat tudok hozzátenni a témához, indításnak legyen elég annyi, hogy 486DLC-40, 4 mega memória, Slackware 2.0, X alatt két DOSEMU, egyikben Bluewave, másikban Turbo Pascal IDE, közben ppp-vel bent a neten, telnet, irc... És egyszer egy ilyen alkalmával Netscape-et is indítottam...:-)

Hamster

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!