A Budapest Airport hosszú távú repülőjáratokat akar Ferihegyre

2012.09.19. 19:40 Módosítva: 2012.09.19. 19:48
A Budapest Airport (BA) szerint új járatok kellenének New Yorkból, Torontóból, és igény lenne több desztinációra Ázsia jelentősebb fővárosaiban is. A BA azzal a céllal vesz részt az idei World Routes konferencián, hogy ezeket az igényeket konkrét repülőjáratokra váltsa - áll a cég szerdai közleményében.

A nagy nemzetközi légitársaságok és repülőterek éves találkozóját az idén 18. alkalommal rendezik Abu-Dzabiban.

A Budapest Airport hangsúlyozza: ilyen konferencián lehet befolyásolni a légitársaságokat arról, hogy a 2013-as nyári menetrendben hová érdemes új járatot indítani. A Malév csődje nyomán keletkezett nehéz pénzügyi helyzet ellenére a Budapest Airport képviselői mindent megtesznek azért, hogy Abu-Dzabiban is bizonyítsák: Budapest változatlanul ígéretes célpont mind az üzleti-, mind a szabadidős utazók számára.

A Ferihegyi repülőteret üzemeltető cég közleményében emlékeztet arra, hogy a Malév csődje miatt törölte budapesti járatait az American Airlines (New York JFK) és a kínai Hainan Airlines (Peking), mert mindkét hosszú távú járaton sok átszálló utas érkezett Budapestre, hogy azután a Malévval folytassa utazását. A Budapest Airport a nemzeti légitársaság csődje óta több mint hat új európai légitársaságot hozott már Budapestre (Ryanair, Aegean Airlines, Blue1, Air Berlin, Transavia, Brit Air) és további két új járat nyitása várható a téli menetrendben.

A német OLT Express októbertől indítja új, drezdai járatát, míg az Ural Airlines Oroszország szívéből, Jekatyerinburgból hoz utasokat Budapestre. Ezzel együtt, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója szerint további erőfeszítésekre van szükség - írja közleményében a Budapest Airport.