Rövidesen indul a Tesco webáruháza

2013.01.21. 15:06

Az első negyedévben indítja el webáruházát a Tesco, de az áruházlánc pontos időpontot nem közölt az indulásról. Mint az Index pénteken megírta, az előregisztráció nemrég elindult a Tesco honlapján, ahol nevet, e-mail címet, irányítószámot kell megadni, és azt ígérik, amint elérhető lesz a szolgáltatás – amit Budapesten és térségében kezdenek – azonnal értesítik a felhasználót.

Az országban lévő nagyobb nemzetközi áruházláncok közül az Auchan és a Spar egyelőre nem indít online bevásárlási szolgáltatást. Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: az Auchan is foglalkozott már az online vásárlás kérdésével, de egyelőre nincs döntés erről, így időpont sem a bevezetésre. Elsősorban a gazdaságos üzemeltetés feltételeit kell megteremteni, és egy ilyen beruházás elsősorban informatikai oldalról beruházásigényes.

A kommunikációs igazgató szerint, akkor lehet elindítani a webáruházat, ha pontosan lehet látni, hogy a forgalomból mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Emellett felmérések szerint Magyarországon népszerű a házhozszállítás, így logisztikailag ezt  jól ki kell építeni, hogy megtérüljön. Fehér István, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője konkrétumokat nem tudott mondani, mert még döntés nem született a kérdést még vizsgálják.

A  GKIeNET és T-Mobile közös felmérésének adatai szerint 2011-ben 155 milliárd forintnyi árut vásároltak online módon a magyar  fogyasztók, ami a hazai kiskereskedelmi forgalom 2,4 százaléka. 2011 végén az online vásárlók száma 1,4  millió volt, ami a 14 év feletti internetezők körülbelül 35 százaléka.