Amerikai roadshow-ra megy a magyar állam

2013.01.22. 12:09

Jövő héten kezdődnek a találozók a magyar állam képviselői és az intézményi befektetők között az Egyesült Államokban, idézte a Reuters értesülését a portfolio.hu.

A találkozók Los Angeles-ben indulnak el január 28-án, ezt követően San Franciscóban, Bostonban egyeztetnek a magyar állam illetékesei a tengerentúli nagybefektetőkkel, és az amerikai befektetői roadshow New Yorkban zárul január 31-én. Európában február elsején Münchenben, majd február 4-5-én Londonban folytat megbeszéléseket potenciális befektetőkkel Magyarország.

Múlt héten látott napvilágot a hír, hogy az Államadósság Kezelő Központ befektetői találkozók megszervezésére adott mandátumot a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs négyesének, de ezeknek nem az a célja, hogy devizakötvényt bocsásson ki az állam.

Bár az akkori beszámoló hangsúlyozta, hogy a mandátum nem devizakötvény-kibocsátás megszervezésére vonatkozik, hanem csak a találkozók megszervezésére (ún. non-deal road show-nak számít), a piac a döntést úgy értelmezi azóta is, hogy a kibocsátás röviddel ezt követően sorra is kerülhet.