Mártha Imre lett az Invitel főigazgatója

2013.03.14. 10:31

Az Invitel, a magyar távközlési piac egyik vezető szereplője, március 18-ától Mártha Imrét nevezte ki operatív főigazgatói, illetve a megújult nagykereskedelmi és vállalati üzletág vezetői pozíciójába, közölte a cég. Mártha Imrét a felsővezetői csapat tagjaként az Invitel igazgatótanácsába is beválasztják.

Mártha Imre „komoly karriert tudhat maga mögött az üzleti életben. Az iparágon kívülről, friss szemlélettel érkezik hozzánk, miközben mélységében ismeri a magyarországi üzleti életet és annak üzleti igényeit" – mondta David McGowan, a vállalat vezérigazgatója.

Mártha Imre az Egyesült Királyságban, a Cambridge-i Egyetemen szerzett diplomát, ahol az Egyesült Királyság Külügyminisztériuma és az egyetem által odaítélt teljes körű ösztöndíj segítségével végezte tanulmányait. A '90-es évek végén befektetési bankárként dolgozott a Westdeutsche Landesbankban.

Energiaipari karrierje Londonban indult el, az amerikai óriásvállalat, az Enron európai leányvállalatánál. Később, 2001-ben kinevezték a Magyar Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra igazgatósága ügyvezető igazgatójának. Négy egymást követő kormány alatt dolgozott a Magyar Villamos Művek Zrt.-nél, a kereskedelmi igazgatói, majd vezérigazgató-helyettesi pozícióból lépve tovább a vezérigazgatói posztra.

Az MVM-nél széleskörű távközlési tapasztalatokat szerzett a vállalat kiterjedt távközlési érdeklődésének köszönhetően. Az utolsó mintegy két évben az Elmib Zrt., egy magánkézben lévő magyar energiaszolgáltató vezérigazgatói posztját töltötte be.

Mártha korábban az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy a kormány nagyjából 500 millió euróval többért készül megvenni az E.On cégeit, mint amennyit azok a vagyonértékelések alapján érnek. Szerinte senki nem mert a miniszterelnöknek szólni, hogy „főnök ezt ne így, ne ennyiért”.