Gyanúsított lett Mrs. Istvan Kocsis

2013.08.02. 16:19

Négy éve ismert, hogy a Kocsis István egykori MVM-vezér felesége állt a 3,5 millió eurós horvátországi szállodabérleti szerződés mögött. A nő most gyanúsítottá vált, az ügyben a nyomozást augusztus 15-ével le is zárhatják. A férj pere április óta tart, írta a hvg.hu.

A lap értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda meggyanúsította K. Istvánnét, aki minden bizonnyal Kocsis István, az MVM 2005–2008 közötti vezérigazgatójának a felesége. Az MVM gazdálkodásával kapcsolatos, az alapügytől elkülönített ügyeket érintő nyomozásnak, amelyet hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda, jelenleg négy gyanúsítottja van, a nyomozás lezárásnak határideje egyébként 2013. augusztus 15.

2009-ben az Index írt arról, hogy „Mrs. Istvan Kocsis” volt 2008-ban a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely közel egymilliárd forintért egy horvátországi szállodát adott bérbe az MVM leányvállalatának.

Az ügy kipattanásakor Kocsis úgy nyilatkozott, hogy neki és a családjának semmi köze sincs az egészhez, és csak arról lehet szó, hogy gyakori név az Istvan Kocsis. Jogi lépéseket is kiltásba helyezett, „hogy tisztázzák, hogy kiről van szó, mert a névazonosság vagy a névbitorlás félreértésekre adhat okot". Aztán mégsem lépett semmit.