A Best Reisen újabb utasai értek haza

2013.08.20. 17:30

Újabb utasok érkeztek haza a Best Reisen utasai közül, kedden a törökországi Antalyából jött repülőjárat - közölte a QBE magyarországi fióktelepe. A Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken jelentette be, hogy felfüggeszti utazásszervezői tevékenységét. A cég a QBE magyarországi fióktelepénél rendelkezik vagyoni biztosíték biztosítással, a biztosító gondoskodik az utazási iroda kint rekedt utasainak hazaszállításáról, illetve szükség esetén a szállásdíjak kiegyenlítéséről is.

A kedden hazaérkezett utasok a biztosító társaság tájékoztatása szerint egyébként is kedden fejezték volna be külföldi pihenésüket. Velük együtt a 800 kint rekedt utas döntő többsége az előre tervezett időpontban érkezett haza. Szerdán több mint 130 utas jön Egyiptomból.

Eddig már több, mint ezren jelentkeztek a biztosítónál azok közül, akik nem tudtak elutazni nyaralásukra az utazási iroda csődje miatt – közölte a biztosító társaság.

A cég közleményében Dénes Attilára, a QBE magyarországi fióktelepének vezérigazgatójára hivatkozva azt írta: elkezdődött a részvételi díjat befizetett, de az utazási iroda csődje miatt itthon maradt utasok kártérítési eljárása. A társaság arra kéri a károsultakat, hogy a szükséges dokumentumokat minél előbb juttassák el az ügyfélszolgálatra, mert a kifizetések annál gyorsabban megtörténnek.

A biztosító társaság tervei szerint az első kártérítési összegeket már szeptemberben fizetni tudják.

A kártérítéshez szükségesek az eredeti számlák, a jelentkezési lap, az eredeti befizetési bizonylatok, az eredeti utazási szerződés, az eredeti, az utazási irodánál kapott összes egyéb dokumentáció, valamint a szerződött utas bankszámlaszáma vagy postai utalási címe, illetve elérhetősége.