A ház, ahol még nőtt is a rezsi

2013.11.29. 11:19

Az Atv.hu-t megkereste egy Budapest X. kerületi, Előd utcai társasház közös képviselője a héten megjelent, a rezsicsökkentés hatásának kihirdetésével kapcsolatos hírek miatt.

Ahogy azt az Index megírta, Németh Szilárd fideszes képviselő több törvényt is módosítana a rezsicsökkentéssel kapcsolatban: a lakószövetkezeti elnököknek és a társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatást adniuk arról, hogy a lakók a rezsicsökkentéssel mennyit spóroltak azokban a helyiségekben, amelyek fogyasztását, illetve közös költségeit együtt fizetik.

A felkeresett közös képviselő arról számolt be, hogy társasházukban a szemétdíjjal kapcsolatban már el is készítette a kimutatást, amelybe összehasonlításképpen a 2012-es díjakat is belevette. Ezek alapján azonban nem csökkent tavalyhoz képest, hanem növekedett a szemétdíj – írja a közös képviselő, aki kimutatását ki is tette a hirdetőre, hiszen ez a törvény alapján kötelező lesz.

A kimutatás szerint társasházuk tavaly 421366 forintot fizetett a szemétszállításért, idén pedig 423155 forintot, ami 1789 forinttal magasabb a tavalyi összegnél.

A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. közleménye szerint a törvény által előírt 10 %-os díjcsökkentést a cég július 1-jétől minden esetben érvényesítette. 

Az FKF a Budapest X. kerület, Előd utcában található összes ingatlannál megvizsgálta a kiszámlázott díjakat, és megállapította, hogy minden esetben a törvényben foglaltaknak megfelelően járt el és minden egyes ingatlan esetében a 2013-as hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj éves szinten alacsonyabb lesz, mint a 2012-es évi összeg.

Az említett kőbányai utcából egyetlen panaszos megkeresés sem érkezett a kiküldött számlákkal kapcsolatban. Ezért az FKF a sajtóban megjelent vádakat alaptalannak tartja.