Miklós
-7 °C
4 °C

Kamu, hogy Merkel új BMW-gyárat hozott Orbánnak

469327629
2015.02.04. 08:21 Módosítva: 2015-02-04 13:21:29

A BMW kedden cáfolta azokat a magyarországi sajtóértesüléseket a Dow Jones Newswiresnek, miszerint új gyárat építenének Magyarországon. Hozzájuk hasonlóan a Mercedest tulajdonló Daimler AG is cáfolta, hogy bővítenék a kecskeméti gyárat.

Angela Merkel német kancellár hétfői budapesti látogatását követően a Vs.hu arról írt, hogy a magyar kormányfővel folytatott megbeszélésen egy a BMW által épített új autógyár, illetve a Mercedes gyárának kibővítése is szóba került. Az új kecskeméti gyárban a portál értesülései szerint egy új Mercedes-modell készülne.

A BMW szóvivője azonban kedden kijelentette, nem tervezik és nem fontolgatják egy új magyarországi gyár építését. Szerinte ez a hír téves. A Daimler szóvivője pedig egy közleményben azt írta: „a lehetőség a kecskeméti gyár kibővítésére valóban létezik. Ez ettől még igaz. De ennél többről jelenleg nincs szó."

Itt sem voltak

Merkel Budapesten ugyan tárgyalt német cégek képviselőivel, de a találkozót szervező Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kommunikációs osztályvezetője, Dirk Wölfer az Indexnek azt mondta, ezekről a konkrét beruházásokról ott nem volt szó. Wölfer nem tudta megerősíteni a BMW beruházásairól szóló híreket, és azt mondta, az autógyár képviselői nem is voltak jelen. A kamarával a kancellár inkább általános kérdésekről, a magyar üzleti környezetről beszélt, egyes cégek üzleteiről nem. 

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.