Simicskátlanították a Nemzeti Vagyonkezelőt

2015.02.13. 20:20 Módosítva: 2015.02.13. 21:00
Egy héttel Simicska Lajos interjúcunamija és gecizése után távozik Marton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetője. Aki egyébként Simicska környezetéhez tartozott.

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A távozó vezető, Márton Péter állítólag Simicska Lajos környezetéhez tartozott. Simicska egy héttel ezelőtt dühös interjúcunamiban ment neki a miniszterelnöknek.

A tárca közleménye szerint az új vezető jogász végzettségű szakember, aki számos hazai és nemzetközi - a többi között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik.

Az eddigi vezérigazgató, Márton Péter 2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. A tárca közleménye Mártont úgy méltatja, hogy „irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfoliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon″.

Az NFM-et vezető Seszták Miklós állítólag a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára.