Kézműves, mi? Penészes kukákban pácolt bolti májasból gányolt a kistermelő
Újabb undorító élelmiszer-bűnözési helyszínt tárt fel és zárt be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (Nébih-KÜI) Péteriben, ahol egy kistermelő májast és egyéb húsárukat készített gyomorforgató körülmények között.
Akinek a Nébih horrorsorozatának újabb epizódja nem lenne elég riasztó, íme egy idézet a hivatal közleményéből, ami leírja azt, mivel találták szembe magukat a Nébih ellenőrei:
A termelő penészes szemeteskukában pácolta a termékeket, koszos üstökben ipari zsírt olvasztott. Maga az üzem egy takarítatlan garázsban volt berendezve, ahol tyúkok mászkáltak a termékek között.
A termelő nemcsak undorító körülmények között dolgozott, de mivel a saját alapanyaga nem is volt elég a termékek előállításához, amiket három piacon, Péteriben Sülysápon és Diósdon terített, ezért boltban vett alapanyagokat és késztermékeket is. Az előbbieket (zsírszalonnát, sertés apróhúst, marhanyelvet) a saját árujába keverte, a vásárolt májast, szalonnát és füstölt oldalast pedig egyszerűen újracímkézte és eladta.
Ekkora mennyiséget a hivatal szerint egy kistermelő – normál esetben – több mint 2 év alatt tudna előállítani.
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=bJE1jRyMFaE6fJ8fhsC.y4ZQnDkFoiPbY7JeelfAZ7P.i7&stparam=wnniomkpwg&fastid=ipqxvzhaneitfhaugbtmmzijqomb&nc=0)