Bővíthetik a kecskeméti Mercedes-gyárat

2015.06.10. 19:37

A német Daimler AG a magyarországi gyárának bővítését és további fejlesztéseket mérlegel, és erről már megindultak a tárgyalások a magyar kormánnyal – mondta az MTI-nek szerdán Stuttgartban a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Magyar Levente.

Az államtitkár elmondta, a Daimler nagyon elégedett a kecskeméti üzemmel. Arra a kérdésre, hogy valamennyi terv Kecskemétet érinti-e, azt mondta, hogy egyelőre nincs szó Kecskeméten kívüli konkrét helyszínről. A mérlegelt beruházás értékéről és a megteremthető új munkahelyek számáról az államtitkár azt mondta, hogy minderről még nincsenek pontos adatok. A projekt átfutási ideje Magyar szerint egy-két év lehet.

Magyar Levente Baden-Württemberg tartomány fővárosában egy befektetői fórumon is részt vett, amelyen Magyarországon tevékenykedő, további bővítést tervező, közepes méretű baden-württembergi cégek vezetőivel tárgyalt. Az MTI-nek erről azt mondta, hogy várhatóan ezekből is lehetnek akár magyarországi beruházások.