Most ötezer forinttal drágább lemenni Balatonvilágosra

2015.06.10. 13:03

Még egy megyematricát kell vennie azoknak, akik a sztráda felől mennének Balatonvilágosra, a Balaton déli partján futó vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti 32 kilométerének korszerűsítésén tavaly ősz óta dolgozó Déli Part 2013 Konzorcium ugyanis a nyári idegenforgalmi szezon idejére ütemezte a gépkocsiforgalmat blokkoló útátjáró- és támfalépítést, írta a Népszabadság.

A 29,9 milliárd forintért szerződtetett Swietelsky–Közgép–Strabag hármas a pályaépítés első szakaszával már el is készült, a vonatok június 14-én hajnalban visszatérhetnek a Balaton déli partjára. Az autósok viszont még csak most kezdenek igazán bosszankodni a lehúzott sorompók előtt. A síneken keresztülvezető átjárót ugyanis teljes szélességében lezárták, így az M7-es autópálya 90-es kilométerszelvényében lévő aligai lehajtó felől érkező autósok nem tudnak átjutni a balatonvilágosi üdülőterületre.

Szóba került, hogy esetleg a Club Aligán is át lehetne hajtani, de amíg ez nincs megoldva, addig az M7-es autópályán továbbhaladva kerülhető el a vasútépítés miatt elzárt terület, és az aligai csomópont helyett a Siófok keleti kijáratánál kell lehajtani. Aki pedig az M7-es siófoki elhagyása után nyugatról közelíti meg Balatonvilágost, kénytelen a Somogy megyei matricát is megváltani, ami plusz ötezerbe kerülhet.