Beatrix, Erna
16 °C
31 °C

A brókercégeknek is tetszik a tőzsdére vitt olimpia ötlete

2016.01.15. 08:04

A legnagyobb hazai tőzsdei forgalmazók, a Concorde, az Equilor és az Unicredit, valamint a Budapesti értéktőzsde is benne lenne, hogy a BOM tőzsdére vigye a 2024-es Budapesti Olimpiát. Persze ha lesz ilyen. A Világgazdaság kérdezett kicsit alaposabban rá Szalay-Berzeviczy Attila Heti Válaszban megjelent ötletére. Így kiderült, hogy a még meg nem nyert olimpiára még meg nem alapított cég 10 milliárd forintos alaptőkével indulna, ezt egészítenék ki a kisbefektetők, önkormányzatok és az állam részvényvásárlásai, és hogy a tervet a legnagyobb brókercégekkel együtt dolgozta ki a BOM

Mint az Szalay Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom elnöke és a BÉT korábbi vezetője a csütörtöki Heti Válaszban elmondta, a BOM egy tőzsdére vitt cégen keresztül szervezné a 2024-es budapesti olimpiát, ha jövőre azt Budapestnek ítéli a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. 

Az olimpiát szervező cég csak 8 év után fizetne osztalékot, a számítások szerint viszont akkor sokat, a befektetők pedig egyenként maximum 100 ezer forinttal szállhatnának be az olimpiabizniszbe. A részvények 40-45 százalékát a lakosságnak szánná a BOM, a többit pedig az állam és az önkormányzatok vehetnék meg.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!